Miss Sarajevo

U2 objavio video u povodu 20. godišnjice sarajevskog koncerta

Lifestyle / Poznati i slavni | 23. 09. 2017. u 21:22 Z.S.
Kopirati

U2 i američki redatelj i autor Bill Carter objavili su video kojim se obilježava dvadeseta godišnjica koncerta toga slavnoga irskoga benda u Sarajevu, koji je održan 23. rujna 1997. na stadionu Koševo.

Video sadrži koncertni snimak poznate pjesme Miss Sarajevo koju je bend povodom godišnjice izveo na koncertu u američkom gradu Phoenixu, 19. rujna 2017. godine, priopćeno je Agencija za oglašavanje "Fabrika".

Bono i Bill Carter su ovom prilikom razgovarali o utjecaju koji je poslijeratni sarajevski koncert imao na članove benda i njihovu posvećenost humanitarnom radu. U povodu jubileja, Bono je izrazio želju da pošalje video poruku građanima Bosne i Hercegovine.

Pjesma Miss Sarajevo izvorno je nastala za istoimeni dokumentarni film Bill Cartera, snimljen tijekom opsade Sarajeva, koji prikazuje svakodnevni život građana u opkoljenom gradu, scene trčanja pod snajperskim mecima i guranje kolica s kanistrima pitke vode.

Tijekom protekla dva desetljeća, grupa U2 je izvodila ovu pjesmu uz scene iz dokumentarnog filma na raznim koncertima, uvijek u kontekstu aktualnih društveno-političkih zbivanja u svijetu.

U videu koji je pred nama, Bono kaže: "Pjesma Miss Sarajevo može imati toliko različitih primjena. Na ovoj turneji možemo je nazvati 'Miss Syria', s obzirom na njenu ideju herojskog otpora protiv ugnjetavanja".

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.