Wonder Wheel

U kina stiže novi film Woodyja Allena

Zvjezdani glumački postav predvodi Kate Winslet, u ulozi Ginny, labilne žene koja je željela postati slavna glumica, no spletom okolnosti i vlastitih grešaka našla se u braku s čovjekom kojeg zapravo ne voli.
Lifestyle / Zabava | 13. 12. 2017. u 07:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Točno na 83. rođendan Woodyja Allena, 1. prosinca, novi film tog živućeg klasika i jednog od najaktivnijih suvremenih redatelja "Wonder Wheel" krenuo je sa svojom američkom kino distribucijom, piše Hina.

Redatelj, koji od 1982. godine svake godine snimi najmanje jedan film godišnje, svoj je novi uradak posvetio mjestu i vremenu svog djetinjstva - Coney Islandu pedesetih godina .

Zvjezdani glumački postav predvodi Kate Winslet, u ulozi Ginny, labilne žene koja je željela postati slavna glumica, no spletom okolnosti i vlastitih grešaka našla se u braku s čovjekom kojeg zapravo ne voli.

Dok radi kao konobarica, sanjari o prošlosti na kazališnim pozornicama i pokušava pokrpati štete koje uzrokuje njezin problematični sin, susreće zgodnog mladog spasitelja s plaže Mickeyja koji želi postati dramski pisac (glumi ga pjevač Justin Timberlake).

S njime pokušava proživljava neproživljenu mladost, iza leđa suprugu Humptyju (Jim Belushi) koji slabo zarađuje kao voditelj vrtuljka u vrevi zabavnog parka koji za protagoniste filma nije nimalo zabavan.

Video: Wonder Wheel – Official Trailer

U život im ulazi i suprugova kći Carolina (Juno Temple), dok bježi od muža gangstera koji je naručio njezino ubojstvo jer je otkrila njegove mutne poslove policiji.

Vizualnu posvetu Coney Islandu u toj humornoj drami šarenih kulisa potpisuje direktor fotografije Vittorio Storaro, trostruki dobitnik prestižne nagrade Oscar - za filmove "Apokalipsa danas", "Crveni" i "Posljednji kineski car".

Višestruki Oskarovac Woody Allen (New York, 1935.) proslavio se romantično-neurotičnim komedijama s elementima parodije i slapsticka, počevši od "Annie Hall" iz 1977. godine.

Njegovoj filmografiji s pedesetak naslova doprinijeli su i niskobudžetni filmovi iz devedesetih, "Muževi i žene", "Meci iznad Broadwaya", "Moćna Afrodita" i "Biti najbolji" te u novom stoljeću "Match Point", "Vicky Cristina Barcelona", "Ponoć u Parizu".

Kopirati
Drag cursor here to close