Bohemian Rhapsody

U filmu izostavljen Mercuryjev odnos s Barbarom Valentin

U to vrijeme glazbeni studio Musicland iz Münchena vrijedio je za jednu od prvih adresa na kojoj se može snimiti kvalitetan zvuk.
Lifestyle / Zabava | 08. 11. 2018. u 22:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Industrija zabave iz Hollywooda je filmom „Bohemian Rhapsody“ lansirala još jedan hit koji će se gledati, a ujedno vratila Freddieja Mercuryja (✝45) u sjećanje ljubitelja glazbe, animirala medije da o tome masovno pišu, te da se grupa Queen i na ovaj način valorizira.

Tabloid Bild uočava kako se u filmu uopće ne obrađuje vrijeme koje je Freddie Mercury proveo u Njemačkoj  (1979.-1985.), a to razdoblje nije beznačajno u njegovome životu i glazbenoj karijeri.

U to vrijeme glazbeni studio Musicland iz Münchena vrijedio je za jednu od prvih adresa na kojoj se može snimiti kvalitetan zvuk.

Tako je Queen ovdje snimio primjerice  „The Game“ (1980.) i „A Kind of Magic“ (1986.).

München se Mercuryju jako dopao, a vrlo brzo sprijateljio se s njemačkom filmskom ikonom, glumicom Barbarom Valentin (✝61, „Berlin Alexanderplatz“). Pjevač je u početku živio u njezinome stanu.

Kćerka Barbare Valentin, Minki Reichardt, sjeća se tih vremena koje je doživjela kao 17-godišnja djevojka.

"Moja majka i Freddie bili su vrlo povezani. Čak su ponekad spavali u istom krevetu, ali njihov odnos nije bio seksualan, jer je Freddie volio muškarce. U to vrijeme bio je u vezi s ugostiteljem Winniejem Kirchbergerom", kaže Minki Reichardt.

Pjevač Queena i glumica koju je proslavio Fassbinderov film „Berlin Alexanderplatz“ upoznali su se u jednom gay baru.

"Majka je bila noćna ptica i bila je povezana s gay scenom. Kako je tečno govorila engleski, pobrinula se za Freddieja. Ispričala mi je kako su se ona i Freddie upoznali u disko klubu "New York", u koji su dolazili homoseksualci. Kako moja majka nije pratila glazbu, nije znala ni za grupu Queen, te je Freddieja doživjela kao posve običnog momka. S obzirom da je klub bio bučan, skupa su otišli na ženski toalet, kako bi u miru pričali i popili piće. Na koncu su se toliko zanijeli u razgovoru da nisu ni primijetili kako je klub u jednome trenutku zatvoren te su ostali zaključani", priča kćerka popularne njemačke glumice.

"Pošto je moja majka u blizini imala veliki stan od 200 kvadrata, bilo je dovoljno mjesta i za Freddieja, tako da sam ga tu i upoznala. Vikendom sam iz internata dolazila kod majke, a Freddie bi mi ponekad dao novac za izlazak. On je kasnije preselio u apartmanski hotel  ‚Stollberg Plaza‘, ali je i dalje puno vremena provodio s nama", kazala je.

Video: Queen - Bohemian Rhapsody (Live at Rock Montreal, 1981)

Ona se sjeća kako je u to vrijeme Freddie Mercury uz sebe uvijek imao osobnog tajnika (Peter ‚Phoebe‘ Freestone), tjelohranitelja i kuhara. Napominje kako je hrana za pjevača bila totalno marginalna stvar, "jeo je kao ptica", govorila bi Barbara Valentin.

Freddie Mercury nije imao nikakav odnos prema novcu, a kad bi ga Barbara zamolila da njezinoj kćerki podari nešto novca za izlazak, on bi iz svojih džepova ponekad izvadio deset, a drugi put stotinu maraka. Posve mu je bilo svejedno o kojoj se novčanici radi, kaže Minki Reichardt.

Pjevačev odnos prema materijalnom bio je posve u skladu s njegovom zanesenošću glazbom. Jedino je za njega bila važna glazba grupe Queen, nastupi, savršeno pjevanje i atraktivnost njihovih koncerata.

"Jednom sam ga za maškare šminkala u hotelu "Deutsche Eiche", gdje su odsjedali homoseksualci. Prije toga je otišao u drogeriju kupiti šminku i potrošio je nevjerojatno mnogo novca na te stvari! Sav taj trošak radi malo potrebne šminke, naprosto nevjerojatno. Nakon toga su on i njegov prijatelj 'opljačkali' ormar s odjećom moje majke i obukli njezine haljine iz 60-tih. Ispred mene je najednom stajao muškarac s bradom u ženskoj odjeći", kazala je Minki Reichardt o svome sjećanju na Freddieja Mercuryja, kojega u filmu „Bohemian Rhapsody“ igra Rami Malek.

Video: Bohemian Rhapsody | Official Trailer
Kopirati
Drag cursor here to close