Građani očarani

Turkmenistanski predsjednik snimio božićnu pjesmu

Video klip, koji podsjeća na one eurovizijske, prikazuje Gurbangulija Berdimuhamedova ispred bijelog klavira, a na sintesajzeru ga prati njegov četrnaestogodišnji unuk.
Lifestyle / Zabava | 23. 12. 2018. u 10:45 Bljesak.info
Turkmenistan: The Berdymukhamedov Holiday Special

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turkmenistanski predsjednik, kojega borci za ljudska prava smatraju vođom jednoga od najrepresivnijih režima u svijetu, komponirao je i u tv-programu interpretirao božićnu pjesmu u kojoj svoje sugrađane poziva da zajedno s njim zapjevaju pjesmu o ljubavi.

Video klip, koji podsjeća na one eurovizijske, prikazuje Gurbangulija Berdimuhamedova ispred bijelog klavira, a na sintesajzeru ga prati njegov četrnaestogodišnji unuk. Video je prikazan u programu državne televizije i objavljen na internetskim stranicama, piše Hina.

"Ovom prekrasnom melodijom i njezinim iskrenim riječima pjesma intenzivno prožima dušu slušatelja i na njih ostavlja snažan dojam”, komentirao je u subotu voditelj tv-kanala Turkmen Owazy.

Pjesma pod nazivom "San" snimljena je na engleskom, turkmenskom i njemačkom jeziku. Govori o "krugu života” i slušatelje poziva da zapjevaju pjesmu ljubavi.

Predsjednik odjeven u tamno odijelo, stoji nasmijan pred kamerom, a na zaslonu iza njega padaju pahulje.

Berdimuhamedovljeva obitelj rijetko se pojavljuje na državnoj televiziji, no iznimku predstavlja njegov najmlađi unuk, sin njegove kćeri, Kerimguli, koji je i ranije snimao spotove s djedom, piše Hina.

Berdimuhamedov je na čelo Turkmenistana došao nakon smrti njegova prethodnika Saparmurata Nijazova 2006. Razvio je vlastiti kult ličnosti te poput Nijazova podigao sebi veliki zlatni kip u glavnome gradu Ašgabadu.

Kopirati
Drag cursor here to close