AL N

Trebal' kesa i u Africi

Pjesma preispituje običaj ''nošenja kesa'' u goste, ''koji nas je iz osjećaja obaveze ili financijske nemogućnosti u danom trenutku, doveo do toga da se sve manje vidamo i družimo s prijateljima, pa i rodbinom
Lifestyle / Zabava | 09. 06. 2019. u 14:13 Bljesak.info
AL N - Trebal' Kesa

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bugojanac Alen Nurkić, umjetničkog imena AL N, o kojemu smo već pisali, ovaj je put glazbeno obradio neke od običaja naroda naše države.

U spotu za pjesmu ''Trebal ' Kesa'' snimljen je u Africi, u spotu je gostovao i jedan član Masai plemena iz Kenije.

''Pjesma ''Trebal ' Kesa'' posvećena je svima koji su nekad obećali da ce se javiti za kafu, a nikad nisu.
Tema nove pjesme govori o problemu zagađenja plastikom i našim običajima i našem odnosu prema određenim tradicijama koje često slijepo pratimo, ne dovodeći u pitanje njihovu suštinu i da li se ustvari slijede iz pravih razloga'', rekao nam je AL N.

Konkretno preispituje običaj ''nošenja kesa'' u goste, ''koji nas je iz osjećaja obaveze ili financijske nemogućnosti u danom trenutku, doveo do toga da se sve manje vidamo i družimo s prijateljima, pa i rodbinom. Bitno je da netko sa sobom donese dobro raspoloženje'', ističe AL N.

Slaže se da tradicija ima bitnu ulogu u iskazivanju identiteta, ali kako ističe, neke običaje treba preispitati i ne raditi ih po automatizmu - vodeći se narodnom ''tako treba''.

Kopirati
Drag cursor here to close