Zbogom, morski vuče!

Tisuće ljudi ispratile Olivera na posljednji počinak u Veloj Luci

Klapa Ošjak iz Vela Luke je na posljednjem oproštaju s Oliverom otpjevala pjesmu "Tek sad vidim što mi znači Vela Luka" te njemu u čast pjesmu "Vrati se mili ćaća."
Lifestyle / Zabava | 01. 08. 2018. u 21:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Jutarnji list / Ispraćaj Olivera Dragojevića u Veloj Luci

Na posljednjem ispraćaju Olivera Dragojevića na groblju Sv. Roka u Veloj Luci na Korčuli u srijedu se okupilo više tisuća štovatelja toga iznimnog hrvatskog glazbenika, među kojima su, uz obitelj i brojne prijatelje, bili i njegovi kolege umjetnici. 

Načelnica Općine Vela luka Katarina Bikić rekla je tog prigodom da je Oliver "najveći Velolučanin" i trajno će ostati u srcu Velolučana. 

"Onda kada smo čuli da se više nikad nećemo vidjeti, da se više nikad nećeš prošetati našom valom, naš se svit preokrenuo i ovdje je sve stalo," istaknula je Bikić. "Vječno ćeš ostati zapisan u povijesti ovog malog mista, kojeg si upravo ti učinio velikim," dodala je. 

Klapa Ošjak iz Vela Luke je na posljednjem oproštaju s Oliverom otpjevala pjesmu "Tek sad vidim što mi znači Vela Luka" te njemu u čast pjesmu "Vrati se mili ćaća."

Kovčeg s Oliverovim tijelom je prije polaganja u grobnicu pokriven Torcidinom zastavom na kojoj je ispisana godina 1950. kada je osnovana Torcida. Nakon toga su tajnik Torcide Toni Baletić i predstavnik Hajduka Jurica Gizdić zajednički u Oliverov grob ubacili navijački šal Hajduka. 

Na pokopu Olivera Dragojevića u Vela Luci okupili su se i njegovi brojni prijatelji iz glazbenoga, kulturnog i sportskog života Hrvatske, među kojima glazbenik Zlatan Stipišić Gibonni, pjesnik Jakša Fiamengo, proslavljeni hrvatski košarkaši Dino Rađa i Rato Tvrdić. 

Velolučanin i Oliverov prijatelj Tonči Surin izjavio je kako se Oliverov doprinos afirmaciji Vele Luke ne može usporediti ni sa čime. 

"Vela Luka je izgubila velikog promotora, Oliver je bio taj koji je uvijek isticao vrijednost Vela Luke," rekao je Surin za Hinu. Bez obzira na to što je Oliver nastupao na svjetskim pozornicama, dodao je, on je uvijek dijeli sudbinu s Velolučanima i pomagao im.

Kopirati
Drag cursor here to close