Legendarni Sly

Stallone: Moje školovanje u Švicarskoj bilo je grozno

Govorio je o svojim iskustvima u školi "American College of Switzerland", smještenoj u švicarskome gradiću Leysin. Tamo se Stallone upisao nakon srednje škole u Philadelphiji.
Lifestyle / Poznati i slavni | 13. 09. 2019. u 12:12 Bljesak.info
Kopirati
Foto:  AP Photo / dpa / Sylvester Stallone 

Sylvester Stallone (73) je jedan od rijetkih glumaca kojeg se povezuje za više kultnih uloga u hollywoodskim filmovima. Glumci većinom imaju sudbinu da ih se veže za jedan filmski lik, a samo rijetki izazivaju asocijacije na nekoliko likova koji su postali dijelom masovne kulture.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stallone je za neke "Rocky", za druge "Rambo", ali publika se rado sjeća i akcijskih likova kao što su poručnik Tango ("Tango i Cash"), Gabe Walker ("Cliffhanger"), Judge Dredd, Barney Ross ("Plaćenici"), Frankie Delano ("Osveta na mafijaški način), John Spartan ("Razbijač") i drugi.

Ovaj glumac ''koji to nije trebao postati" dobitnik je nagrade Golden Globe ("Creed"), a nekoliko je puta nominiran i za Oscara. Naravno, ne treba zaboraviti ni to da je Stallone dobivao i Zlatnu malinu, 'priznanje' za najlošijeg glumca.

Popularni Sly imao je neobičan životni i glumački put, a jedna od epizoda u njegovome životu je i školovanje u Švicarskoj, o čemu je nedavno govorio za „SonntagsZeitung“.

Foto: MGM / Stallone kao Rocky Balboa

Govorio je o svojim iskustvima u školi "American College of Switzerland", smještenoj u švicarskome gradiću Leysin. Tamo se Stallone upisao nakon srednje škole u Philadelphiji.

"Bilo je užasno. Škola nije imala ni pravu licencu, a ipak se tu školovalo 90 učenika. Većinom je vladao kaos", kaže Stallone.

Kako bi 'upao' na taj koledž, Stallone je odlučio koristiti strategiju prodavanja magle.

"Jedino sam u sportu bio istinski dobar. Vidio sam oglas u novinama i pomislio, možda bih mogao prevariti te ljude u Švicarskoj. Imao sam nekoliko nagrada s natjecanja u atletici i rekao sam im kako ću trenirati ostale učenike ukoliko mi škola da popust na školarinu. Zbog toga su me uzeli", ispričao je slavni glumac.

Video: Sylvester Stallone Transformation | From 0 To 72 Years Old

Stallone je i ranije znao govoriti o svojim školskim danima u Švicarskoj, ali uglavnom se to svodilo na anegdote, a nikako na oštrije kritike kao ovaj put.

Pričao je kako su on i kolege morali prodavati sendviče i hamburgere kako bi zaradili nešto novca, a rado je uzimao i ''novac za šutnju'', kako ne bi otkrio koji su dečki noću posjećivali internat s djevojkama.

U svakom slučaju, dodatna zarada mu je omogućila kupovinu avionske karte za povratak u Ameriku, a nakon školovanja u Leysinu, otišao je u Miami, gdje je dvije godine studirao dramsku umjetnost.

Potom se spakirao i otišao u New York, s namjerom da postane profesionalni glumac. Nije baš sve išlo glatko, ali je na kraju od slabo plaćenog glumca u filmovima za odrasle postao zvijezda koja je zaradila milijune od svojih uloga u uspješnim filmovima.

Video: Top 10 Sylvester Stallone Performances
Kopirati