Legendarni Sly

Stallone: Moje školovanje u Švicarskoj bilo je grozno

Govorio je o svojim iskustvima u školi "American College of Switzerland", smještenoj u švicarskome gradiću Leysin. Tamo se Stallone upisao nakon srednje škole u Philadelphiji.
Lifestyle / Zabava | 13. 09. 2019. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  AP Photo / dpa / Sylvester Stallone 

Sylvester Stallone (73) je jedan od rijetkih glumaca kojeg se povezuje za više kultnih uloga u hollywoodskim filmovima. Glumci većinom imaju sudbinu da ih se veže za jedan filmski lik, a samo rijetki izazivaju asocijacije na nekoliko likova koji su postali dijelom masovne kulture.

Stallone je za neke "Rocky", za druge "Rambo", ali publika se rado sjeća i akcijskih likova kao što su poručnik Tango ("Tango i Cash"), Gabe Walker ("Cliffhanger"), Judge Dredd, Barney Ross ("Plaćenici"), Frankie Delano ("Osveta na mafijaški način), John Spartan ("Razbijač") i drugi.

Ovaj glumac ''koji to nije trebao postati" dobitnik je nagrade Golden Globe ("Creed"), a nekoliko je puta nominiran i za Oscara. Naravno, ne treba zaboraviti ni to da je Stallone dobivao i Zlatnu malinu, 'priznanje' za najlošijeg glumca.

Popularni Sly imao je neobičan životni i glumački put, a jedna od epizoda u njegovome životu je i školovanje u Švicarskoj, o čemu je nedavno govorio za „SonntagsZeitung“.

Foto: MGM / Stallone kao Rocky Balboa

Govorio je o svojim iskustvima u školi "American College of Switzerland", smještenoj u švicarskome gradiću Leysin. Tamo se Stallone upisao nakon srednje škole u Philadelphiji.

"Bilo je užasno. Škola nije imala ni pravu licencu, a ipak se tu školovalo 90 učenika. Većinom je vladao kaos", kaže Stallone.

Kako bi 'upao' na taj koledž, Stallone je odlučio koristiti strategiju prodavanja magle.

"Jedino sam u sportu bio istinski dobar. Vidio sam oglas u novinama i pomislio, možda bih mogao prevariti te ljude u Švicarskoj. Imao sam nekoliko nagrada s natjecanja u atletici i rekao sam im kako ću trenirati ostale učenike ukoliko mi škola da popust na školarinu. Zbog toga su me uzeli", ispričao je slavni glumac.

Video: Sylvester Stallone Transformation | From 0 To 72 Years Old

Stallone je i ranije znao govoriti o svojim školskim danima u Švicarskoj, ali uglavnom se to svodilo na anegdote, a nikako na oštrije kritike kao ovaj put.

Pričao je kako su on i kolege morali prodavati sendviče i hamburgere kako bi zaradili nešto novca, a rado je uzimao i ''novac za šutnju'', kako ne bi otkrio koji su dečki noću posjećivali internat s djevojkama.

U svakom slučaju, dodatna zarada mu je omogućila kupovinu avionske karte za povratak u Ameriku, a nakon školovanja u Leysinu, otišao je u Miami, gdje je dvije godine studirao dramsku umjetnost.

Potom se spakirao i otišao u New York, s namjerom da postane profesionalni glumac. Nije baš sve išlo glatko, ali je na kraju od slabo plaćenog glumca u filmovima za odrasle postao zvijezda koja je zaradila milijune od svojih uloga u uspješnim filmovima.

Video: Top 10 Sylvester Stallone Performances
Kopirati
Drag cursor here to close