NBA legenda

Slavni Dirk Nowitzki dobio je svoju ulicu u Dallasu

Nowitzki je u Dallasu dobio svoju ulicu - tri bloka između ulica Olive Street i Victory Avenue od danas nose ime “Nowitzki Way”.
Lifestyle / Zabava | 01. 11. 2019. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Omnisport / Dirk Nowitzki ispred znaka na kojem je naziv njegove ulice u Dallasu

Dirku Nowitzkom nije loše u košarkaškoj mirovini. Prije nekoliko dana postao je vlasnikom vile u Dallasu vrijedne nešto manje od šest milijuna dolara, a ovih je dana postao i vlasnikom ulice u istom teksaškom gradu.

Samo simbolički, naravno, jer ono što se najavljivalo u nekoliko navrata sada je konačno sprovedeno i u djelo.

Naime, Nowitzki je u Dallasu dobio svoju ulicu - tri bloka između ulica Olive Street i Victory Avenue od danas nose ime “Nowitzki Way”.

Ulica se završava ispred American Airlines Centra, dvorane Dallas Mavericksa. Nowitzki je sam otkrio ploču s imenom ulice, a ceremoniji su prisustvovali brojni navijači Mavericksa.

Inače, prijedlog se pojavio u svibnju ove godine, a Grad ga je ekspresno odobrio. Velike dileme nije moglo biti - čovjek je odigrao 21 sezonu za Maverickse, odveo ih je praktički sam do naslova 2011. godine i redovito uzimao manje novca nego što je mogao kada se time nešto dobivalo na kvaliteti momčadi općenito.

"Otkad je došao u naš grad, Dirk je imao ogroman utjecaj. Njegova radna etika i njegove igre na parketu su legendarni, a socijalni angažman veličanstven", izjavio je gradonačelnik Dallasa Eric Johnson tim povodom.

Pored ulice koja će nositi njegovo ime, Nowitzki će uskoro dobiti još jedan simbol u svoju čast.

Naime, vlasnik Mavericksa Mark Cuban (61) obećao je postaviti statuu sjajnoga košarkaša za njegov 21-godišnji angažman i vjernost klubu iz ovog teksaškog grada.

Kopirati
Drag cursor here to close