Eminem

Slavni američki reper obilježio deset godina bez droga i alkohola

Eminemovo desetljeće discipliniranosti uistinu je jubilej na kojeg može biti ponosan. Pohvalio se tim postignućem i svojim fanovima na festivalu Coachella prošloga tjedna.
Lifestyle / Zabava | 23. 04. 2018. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki rapper Eminem pohvalio se hvale vrijednim jubilejom - deset godina bez alkohola i narkotika! Čovjek kojega je legendarni magazin „Billboard“ proglasio najuspješnijim glazbenikom 2000-tih, bio je u teškoj ovisničkoj krizi iz koje se nikako nije mogao iščupati.

Nakon što su ga droge i alkohol gotovo ubili, u nedjelju je na Instagramu pokazao jubilarnu kovanicu Anonimnih alkoholičara, koja svjedoči o njegovih 10 godina trezvenosti.

Deset godina je dakle čist - bez alkohola, droga i ekscesa.

Udruga Anonimni alkoholičari dodjeljuje svojim članovima kovanice za svaki postignuti stupanj, od simboličnog obilježavanja prvih 24 sata bez alkohola pa do više mjeseci ili godina.

Eminemovo desetljeće discipliniranosti uistinu je jubilej na kojeg može biti ponosan. Pohvalio se tim postignućem i svojim fanovima na festivalu Coachella prošloga tjedna.

Prije izvođenja pjesme „Not Afraid“, rapper je publici kazao "Ovoga sam tjedna deset godina čist. Bez vas to ne bih mogao postići", kazao je, posvećujući pjesmu svima koji moraju prolaziti kroz isti pakao.

Video: Eminem 10 Years Sober Now Dedicates "Not Afraid" to Fans

Eminem je svojom glazbom stekao najmanje 100 milijuna dolara, ali je cijenu za uspjehe plaćao konzumiranjem ''svega i svačega''. Ecstasy mu se na počecima činio posve normalnim, a kasnije se ''uništavao'' Vicodinom i Valijumom. Kako bi se podvrgnuo odvikavanju, 2005. godine otkazao je europsku turneju „Anger Management Tour“, međutim nije bilo uspjeha u liječenju.

U to vrijeme konzumirao je opasne koktele medikamenata i njegovi su se najbliži ozbiljno brinuli za njegov život.

Nakon što je 2007. zamalo platio glavom predoziranje Methadonom, kojeg je uzimao kao nadomjestak za heroin, konačno je uspio skupiti dovoljno snage da se još jednom pokuša izboriti. Odlučio je da njegov životni smisao budu djeca Alaina (24), Hailie (22) i Whitney (16), a ne razne pilule i alkohol.

"Kad sam po prvi put bio čist, bio sam uistinu sretan što više nisam rob svoje ovisnosti. Osjećao sam se kao ponovno rođen. Mislio sam kako je lijepo drveće, kako je krasan dan i takve stvari", kazao je Eminem u jednome intervjuu 2010. godine.

Iako mu je jasno da su demoni prošlosti zauvijek ostali i da je borba protiv mogućih poroka stalna, Eminem nakon deset godina prisebnoga stanja uistinu može kazati kako se nalazi u hvale vrijednoj fazi svoga života.

 

Celebrated my 10 years yesterday.

Objavu dijeli Marshall Mathers (@eminem)

Kopirati
Drag cursor here to close