The Sexiest Man Alive

Slavan i sklon porocima: Don Johnson slavi 70. rođendan

Legende koje o njemu kruže: Uveo je Ferrari kao službeno vozilo, lansirao modu brade od tri dana, Armanijeve sakoe, cipele na nogama bez čarapa, dnevni honorar od 150.000 dolara...
Lifestyle / Zabava | 15. 12. 2019. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Glumac Don Johnson

Slavni glumac Don Johnson danas slavi 70. rođendan. Rođen je 15. prosinca 1949. godine u Flat Creeku, Missouri.

Iako je bio na vrhuncu slave u osamdesetim godinama, kada je glumio u TV seriji „Poroci Miamija“ (112 nastavaka), u proteklom desetljeću njegova je glumačka karijera oživjela. Počevši od filma „Machete“ Roberta Rodrigueza, preko filma „Odbjegli Django“ Quentina Tarantina, pa do serije „Watchmen“ te filma „Nož u leđa“.

Nedavno je u intervjuu za britanski The Guardian glumac rekao kako nije očekivao da će doživjeti tridesete godine svog života.

"Mislim da govorim u ime svih glumaca – kada završiš sa snimanjem filma gotovo uvijek pomisliš ‘To je to, nikada više neću raditi’. Zato je za glumce Božić svakog dana“, kazao je između ostaloga.

Bivša supruga i kći također slavne glumice

Opisujući početke karijere, kaže da je bio mladić iz disfunkcionalne obitelji te je imao grozno djetinjstvo. Roditelji su mu se razveli kada je imao 12 godina, a on je sa 16 napustio dom, bez plana čime će se baviti u životu. Bio je zgodan, ali pomalo androgenog izgleda što u to vrijeme nije bila osobita prednost, kao danas.

Don Johnson smatra kako je njegova kći Dakota sjajna glumica, čak ponekad i bolje od njega i svoje majke, slavne glumice Melanie Griffith.

Foto: Reddit / Rane sedamdesete: Melanie Griffith i Don Johson 

"Moj tata je ponosan na mene", kazala je u jednome intervjuu Dakota Johnson (30).

Ono pak što je o njemu uvijek bilo medijima i publici najinteresantnije su njegovi poroci u stvarnome životu. Alkohol, droge i bezbrojne seksualne avanture stvorili su mu sve moguće vrste ovisnosti. Kokain je konzumirao i s legendarnim Jimijem Hendrixom.

Pratile su ga glasine kako je vikende znao provoditi s pet ženskih modela, uz hašiš, votku, konjak i pivo.

"Jednom sam se vratio s luđačke pijanke doma, a moja supruga i naša beba izgledale su mi tada kao bogorodica Marija i mali Isus za Božić. Tada sam ponovno otkrio život", ispričao je  glumac jednom prigodom.

Video: Jan Hammer - Crockett

Don Johnson inače ima petoro djece, a ističe kako je smisao života otkrio u trenutku kad mu se učinilo kako je sve oko njega besmisleno, premda je velika zvijezda.

"Stajao sam jednom na terasi moga ranča u Aspenu. Bio sam velika zvijezda, imao zrakoplove, brodove, automobile. Ali, zašto se unatoč svemu osjećam tako pos**no? Tada sam postao svjestan ljepote i mira našeg univerzuma", rekao je.

Danas Don Johnson živi u Santa Barbari, u lijepoj vili s bazenom i pogledom na more. Od napitaka konzumira mineralnu vodu i puši električne cigarete.

On je inače sljedbenik budističke vjere, od 1999. godine u braku je sa suprugom Kelley (50), a s njima žive i zajednička djeca Grace (19), Jasper (17) i Deacon (13). Tu je i pas Uri.

Foto: Getty Images / Don Johson sa suprugom i dvoje od petoro djece

Na kraju ti život vrati...

Legende koje o njemu kruže: Uveo je Ferrari kao službeno vozilo, lansirao modu brade od tri dana, Armanijeve sakoe, cipele na nogama bez čarapa, dnevni honorar od 150.000 dolara...

U njegovoj karijeri vladao je desetogodišnji blackout.

"Nudili su mi uloge za 100.000 dolara, ali sam odbijao. Držao sam se filozofije redateljskog genija Hustona 'stare zgrade i stare kurve će doživjeti visoko poštovanje, ukoliko dovoljno dugo izdrže'!", rekao je Don Johnson o tom razdoblju krize u karijeri.

Bio je u pravu, jer ga je njegov veliki štovatelj Quentin Tarantino vratio u orbitu ulogom u "Odbjeglom Djangu" (2012.).

"Biti poznat, najbolja je droga za koju znam", njegov je moto u ovoj životnoj dobi.

A 70 godina na ovome svijetu definitivno je više nego dostatno da se naučimo životnim mudrostima...

Video: NOŽ U LEĐA | Trailer #2 | 2019

Od totalne ovisnosti do spoznaje samoga sebe

Krimi serija "Miami Vice" je 80-tih godina prošloga stoljeća Dona Johnsona učinila velikom zvijezdom.

Gel u kosi, bijelo odijelo i mokasine bez čarapa na nogama - bio je to imidži televizijskog detektiva koji su prihvatili milijuni muškaraca diljem svijeta.

Crockett i Tubbs bili su kultni detektivi u toj seriji, a upravo je uloga detektiva Sonnyja Crocketta, koji se infiltrira u svijet droge kako bi vodio istrage protiv mafijaških šefova, učinila Johnsona slavnim.

Nakon drugog nastavka popularne serije dobio je Golden Globe. Nošen popularnošću koju mu je donijela serija, snimio je 1986. i1989. dva pop albuma, okušavajući se u glazbenoj karijeri.

Čini se kako u njegovoj karijeri treba izdvojiti "Dugo toplo ljeto" iz 1985. godine, u kojem Johnson igra Bena Quicka.

Video: Flammender Sommer (Trailer) Don Johnson

Pokušaji s kino filmovima, kao što su uloge u "Harley Davidson & The Marlboro Man" ili "Tin Cup", mogu se ocijeniti kao neuspjeli, a onda je slijedio još jedan veliki hit - serija "Nash Bridges", u kojoj je igrao glavnu ulogu.

S novim velikim uspjehom se vratila i njegova ovisnost.

 "Ponovo sam se morao nekoliko godina boriti s alkoholom, drogama i neuspjelim ljubavnim vezama", kazao je o tome Don Johnson.

Koliko god su legendarne njegove uloge u dvije kultne serije, toliko je i njegova ljubav prema Melanie Griffith bila jedinstvena. Kad su se upoznali, njemu su bile 22 godine, a njoj 14.

Dvije godine kasnije počeli su skupa živjeti, a tri godine potom su se i oženili. No, ubrzo su se i razišli. Ponovo su se počeli viđati 1989., da bi 1992. po drugi put sklopili brak.

Činilo se kako je dvoje zaljubljenih pronašlo svoj idealni happy end. Ali, 1996. ponovno su se razveli.

Don Johnson je od 1999. godine u braku s Kelley Phleger, a ovaj sretni par ima troje zajedničke djece.
Njegovo doba sazrijevanja kao da je završilo u mirnoj luci s Kelley.

Kopirati
Drag cursor here to close