Nikad kraja

Skraćuje se dodjela Oscara: Nitko ne gleda ceremoniju

U pismu članovima, upravni odbor Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti navodi da će neki od 24 Oscara biti dodijeljeni tijekom stanke za reklame.
Lifestyle / Zabava | 09. 08. 2018. u 10:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizatori dodjele Oscara objavili su u srijedu da će zbog slabe gledanosti skratiti na najviše tri sata svečanu dodjelu te filmske nagrade koju uživo prenosi televizija te uvesti novu kategoriju nagrade za najpopularniji film. 

U pismu članovima, upravni odbor Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti navodi da će neki od 24 Oscara biti dodijeljeni tijekom stanke za reklame. 

Promjene, koje će se uvesti na svečanosti u veljači 2019., velika su prekretnica u dodjeli te najprestižnije nagrade u filmskoj industriji, a uvode se nakon dugogodišnjeg pada gledanosti, prenosi Hina. 

Dodjelu Oscara u ožujku ove godine u SAD-u je pratilo samo 26,5 milijuna ljudi, najmanje u 90-godišnjoj povijesti dodjele nagrade. 

U pismu se ne navode pojedinosti o novoj kategoriji koja će biti uvedena za najpopularniji film niti o kategorijama za koje će nagrade biti dodijeljene za vrijeme reklama. 

Dodjela Oscara redovito traje gotovo četiri sata. 

"Želimo proizvesti zabavan show od tri sata i pružiti pristupačnije Oscare za naše gledatelje širom svijeta", navodi upravni odbor. 

Kopirati
Drag cursor here to close