Muhammad Ali Junior

Sin najslavnijeg boksača u povijesti živi na rubu siromaštva

46-godišnji Ali Junior jedva preživljava kao nekvalificirani radnik u Miamiju, jer ako želi imati više od 8,10 dolara dnevno, koliko mu pripada, on mora raditi različite poslove.
Lifestyle / Zabava | 30. 12. 2018. u 21:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je boksačka legenda Muhammad Ali 2016. umro u 74. godini života, ostavio je za sobom bogatstvo od 55 miliijuna dolara, a novac najvećim dijelom potječe od prodaje prava na njegovo ime.

Novcu se nadalo njegovih osam kćeri i dva sina (Muhammad Ali Junior i Assad, Alijev usvojeni sin), ali najbolje se u tome snašla udovica Muhammada Alija, 61-godišnja Alis Lonnie.

I pored toga Muhammad Ali Junior, najstariji sin bivšeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, ne živi u luksuzu. Naprotiv, 46-godišnjak jedva preživljava kao nekvalificirani radnik u Miamiju, jer ako želi imati više od 8,10 dolara dnevno, koliko mu pripada, on mora raditi različite poslove, prenosi Bild.

"Kosim travu, vučem živicu, uklanjam korove, čistim roletne i oluke", objašnjava Ali Jr. u intervjuu za britanski list “Mirror”.

Razlog nesigurnog života Amerikanaca je spor s udovicom Alis Lonnie. Ona izvršava oporuku slavnog boksača i ne odobrava Ali Jr. više od 700 dolara za stanarinu i 300 dolara za život mjesečno.

"Pošto nemam bankovni račun, moram platiti proviziju za plaćanje čekova", kaže Muhammad Ali Jr., koji nakon odbijanja svih troškova, na raspolaganju ima samo 8,10 dolara dnevno.

Muhammad Ali Junior je u međuvremenu izgubio i kontakt s bivšom suprugom Shaakirom (49), koja živi u Chicagu. Shaakira ga je optužila da je s milijunima koje je naslijedio pobjegao na Floridu.

Ali Jr. pak tvrdi kako je njegov najveći san uštedjeti novac kojim bi svojoj djeci platio put iz Chicaga u Miami.

Što rade kćeri Muhammada Alija?

Kćeri slavnog boksača Muhammada Alija su, za razliku od svog brata, ostvarile vlastite karijere. Maryum (50) je postala rap glazbenicom, Jamillah (48) je radila kao direktorica marketinga, a njezina sestra bliznakinja Rasheeda  napisala je knjigu o Parkinsonovoj bolesti.

Njihova sestra Miya (47) radi u jednoj turističkoj agenciji, dok je Khaliah (44) zaposleni u UN-ovom programu za pitanja hrane u svijetu.

Hana Yasmeen (42) napisala je očevu biografiju "The Soul of a Butterfly : Reflections on Life's Journey", kao i neke druge knjige o svome ocu, dok je Laila (41) i sama postala svjetskom prvakinjom u boksu (2002. godine). Alijeva vanbračna kći Kiiursti (37) je pak glazbenica.

Kopirati
Drag cursor here to close