Legendarna obitelj

Simpsonsi slave 28. rođendan

Kreator serije Matt Groening je na ideju o Simpsonovima došao u hodniku ispred ureda producenta James L. Brooksa
Lifestyle / Zabava | 17. 12. 2017. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnji dan, 17. prosinca, prije točno 28 godina prikazana je prva dugometražna epizoda Simpsonsa.

U  epizodi pod naslovom "Simpsons Roasting on an Open Fire" koja je prikazana 17. prosinca 1989. godine Homer saznaje da neće dobiti Božićni bonus na plaću pa se zapošljava kao Deda Mraz u lokalnoj robnoj kući kako bi zaradio novac za kupovinu Božićnih poklona, prenose Nezavisne novine.

Pošto i dalje nije imao dovoljno novca on i Bart odluče sav novac što imaju staviti u kladionici na utrke pasa, u očekivanju Božićnog čuda. Homer se kladi na psa pod imenom Santa's Little Helper koji trku završava na posljednjem mjestu.

Vlasnik psa ga zbog toga napušta i on prati Barta i Homera na putu do njihove kuće. Obitelj vjeruje da je upravo pas Božićni poklon koji je Homer donio kući, pa je Božić ipak sretan na kraju.

Do sada je prikazano više od 450 epizoda u SAD, a gledatelji u još 90 drugih zemalja imaju prilike da uživaju u ludorijama obitelji Simpson. Televizijska kuća Fox je na seriji do sada zaradila preko 2,5 milijardi dolara, plus 527 milijuna na filmu iz 2007. godine.

Video: Simpsons Roasting on an Open Fire - Isječak

Kreator serije Matt Groening je na ideju o Simpsonovima došao u hodniku ispred ureda producenta James L. Brooksa koji je od njega tražio da osmisli kratke animirane skečeve za prikazivanje između epizoda komedije The Tracey Ullman Show.

Simpsonovi su debitirali u tom showu 1987. godine, a popularnost koju su ubrzo stekli im je omogućila sopstvenu 30-minutnu emisiju na televiziji Fox.

Nekoliko godina poslije početka emitiranja serije, 29.11.1993., krenulo se i s izdavanjem istoimenog stripa, koji je od tada do danas izašao u više od 100 milijuna primjeraka. Također, 2007. je izdana video igrica s likovima iz serije pod imenom "The Simpsons game".

Simpsonovi su postali najdugovječniji serijal zabavnog karaktera koji se prikazuje u udarnom terminu na televiziji u Americi.

Kopirati
Drag cursor here to close