Ah ti Rusi

Samoizolacija: Direktor traži dostavu alkohola

Ubrzo nakon njegovog apela predsjednik Vladimir Putin je objavio da će se omogućiti prodaja bezreceptnih lijekova preko interneta, no alkohol nije spomenuo.
Lifestyle / Zabava | 18. 03. 2020. u 07:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Sberbanke u utorak se založio za legalizaciju prodaje alkolhola putem interneta kako bi se pomoglo Rusima koji se zbog koronavirusa nalaze u samoizolaciji, piše Hina

German Gref, izvršni direktor poznate ruske banke, upravo je, nakon povratka iz inozemstva, započeo obveznu dvotjednu samoizolaciju.

Tijekom videokonferencije je kazao da bi se bezreceptni lijekovi i alkohol trebali moću kupovati 'online' kako bi se pomoglo ljudima u samoizolacije, a također bi se izbjegli odlasci u dućane i ljekarne.

"Nadam se da će se odluka o tome brzo donijeti i da ljudi neće morati odlaziti u trgovine i ljekarne", rekao je Gref.

Ubrzo nakon njegovog apela predsjednik Vladimir Putin je objavio da će se omogućiti prodaja bezreceptnih lijekova preko interneta, no alkohol nije spomenuo.

Rusija trenutno bilježi 114 slučajeva koronavirusa, a stranim državljanima je zabranjen ulazak u zemlju sve do svibnja.

Prekomjerna konzumacija alkohola u Rusiji se smatrala jednim od glavnih uzročnika prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama, posebice među radno sposobnim muškarcima.

Iako je konzumacija alkohola u toj zemlji u proteklih nekoliko godina drastično pala, zabrana kupovine žestokih pića i drugog alkohola putem interneta i dalje je na snazi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close