Rundek

'Da moju pjesmu Ay Carmela koriste fašisti, reagirao bih'

Rundekova obrada revolucionarne pjesme iz vremena građanskog rata u Španjolskoj "Ay Carmela" postala je neslužbenom himnom prosvjeda, koji su se u međuvremenu proširili na pedesetak gradova diljem Srbije
Lifestyle / Zabava | 27. 02. 2019. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glazbenik Darko Rundek poručio je kako nema "ništa protiv" što se njegova pjesma "Ay Carmela" pjeva na prosvjedima "1 od 5 milijuna" koji se od 8. prosinca prošle godine održavaju u Beogradu protiv vlasti srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, ali kaže kako bi reagirao da je "kojim slučajem koriste neki fašisti".

Rundekova obrada revolucionarne pjesme iz vremena građanskog rata u Španjolskoj "Ay Carmela" postala je neslužbenom himnom prosvjeda, koji su se u međuvremenu proširili na pedesetak gradova diljem Srbije, a na pitanje lista Danas o tome jesu li organizatori od njega tražili dozvolu za emitiranje i smeta li mu ako nisu, Rundek kaže da mu ne smeta, već naprotiv.

"Nemam ništa protiv toga što se pušta i pjeva u borbi za plemenite ciljeve. Da je kojim slučajem koriste neki fašisti, onda bih sigurno reagirao", rekao je Rundek.

Video: Darko Rundek - Ay Carmela

Rundek u Beogradu i u Srbiji već desetljećima uživa veliku popularnost, a od 1. do 7. ožujka u beogradskom Domu omladine bit će održana manifestacija “Dani Darka Rundeka u Beogradu”.

Riječ je o nizu od pet koncerata na kojima će Rundek predstaviti svoj raznolik i bogat glazbeni opus iz razdoblja s grupom Haustor te aktualne projekte.

Svih pet koncerata bit će međusobno različiti po glazbenom repertoaru, postavama glazbenika, scenografiji i prostoru, a ulaznica za prvi i posljednji dan nastupa već su rasprodane, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close