I belive I can fly

R&B zvijezda uhićena zbog optužbi za spolna zlostavljanja

O optužbama protiv pjevača Kellyija za dugotrajno spolno zlostavljanje snimljen je dokumentarni film za Lifetime TV emitiran u siječnju.
Lifestyle / Zabava | 12. 07. 2019. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

R&B zvijezda R. Kelly uhićen je na temelju optužnice za spolna zlostavljanja za koja će odgovarati pred saveznim sudom u Brooklynu, potvrdili su pravosudni izvori za New York Daily News.

O optužbama protiv pjevača Kellyija za dugotrajno spolno zlostavljanje snimljen je dokumentarni film za Lifetime TV emitiran u siječnju.

Prema izvorima u Chicagu su ga uhitili pripadnici njujorške policije i istražitelji savezne agencije za domovinsku sigurnost. Istražitelji njujorške policije u siječnju su se susreli s Faith Rodgers jednom od osoba koje optužuju R. Kellyija.

Njezina odvjetnica Gloria Allred tada je kazala kako je Rodgers izvršila svoju dužnost "pružanja informacija". Rodgers je tužila Kellyija pred sudom u Manhattanu 2018. tvrdeći da ju je prisilio na bolni i zlostavljajući spolni odnos u njujorškom hotelu godinu ranije te ju je svjesno zarazio herpesom.

Tvrdi da je bila žrtva njegove manipulacije tijekom jednogodišnje veze u kojoj ju je zaključavao u sobe i vozila kao kaznu što ga nije zadovoljila.

- Vjerovala sam mu i on je to povjerenje izdao. Kad sam spoznala vlastitu vrijednost znala sam da moram otići, kazala je Rodgers na konferenciji za novinare u siječnju.

Do sada su se sve optužbe protiv Kellyija odnosila na višegodišnje razdoblje i sve su iznesene pred sud u Chicagu.

Kelly je u veljači optužen po 10 točaka za teško spolno zlostavljaje koje je uključilo četiri žrtve od kojih su tri bile u dobi od 13 do 17 godina. Izjasnio se da se ne osjeća krivim.

Nakon toga protiv njega podignuto je u svibnju još 11 novih točaka optužnice za spolne napade i zlostavljaje za koje se može izreći maksimalna kazna zatvora od 30 godina. I po tim optužbama u lipnju se izjasnio da nije kriv, prenosi Hina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close