U 61. godini

Preminula Marie Frederiksson, pjevačica grupe Roxette

Švedska pop zvijezda s kolegom Perom Gessijem bend Roxette je osnovala 1986.
Lifestyle / Zabava | 10. 12. 2019. u 13:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marie Fredriksson, pjevačica poznatog švedskog bend Roxette umrla je u 61. godini nakon duge bolesti. Od 2002. godine borila se s tumorom na mozgu.

"S velikom žalošću objavljujemo da je umrla naša najveća i najvoljenija umjetnica. Marie Fredriksson je preminula 9. prosinca ujutro od posljedica bolesti", navela je njezina obitelj u priopćenju.

Za pjevačicom je ostao suprug Mikael Bolyos i njihovo dvoje djece.

Švedska pop zvijezda s kolegom Perom Gessijem bend Roxette je osnovala 1986. Svjetsku slavu i značajan komercijalan uspjeh stekli su krajem 80-ih i tijekom 90-ih nizom hitova od kojih su mnogi postali evergreeni.

Video: Roxette - It Must Have Been Love (Official Music Video)

Godine 2002. duo je uzeo pauzu od snimanja i koncertnih turneja nakon što je pjevačici Marie Fredriksson dijagnosticiran tumor na mozgu. Nakon 8 godina pauze Roxette se vraćaju u velikom stilu 2009., a 2011. izdaju Charm School, prvi album nakon 10 godina. Svoju popularnost zadržali su i u novom mileniju, čemu svjedoče rasprodane svjetske turneje i stvaranje novih generacija obožavatelja.

Njihova glazba i dalje je neizostavna u opusu svakog radijskog etera. Roxette su prodali oko 60 milijuna nosača zvuka i nastupili pred milijunima obožavatelja na 6 kontinenata.

Njen kolega iz benda izjavio je saučešće obitelji i poručio: "Ništa više neće biti isto".

Marie će biti ukopana u prisustvu samo članova obitelji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close