Nježni grubijani

Prekinut koncert: Fanovi zamalo ''pregazili'' Morrisseyja!

Dok su se zaštitari ''bavili'' ženom na stejdžu, nekolicina drugih ljubitelja počela je s okupacijom pozornice. Jedan od njih je uspio probiti koridor zaštitara i bacio se na Morrisseyja, pri čemu ga je gotovo oborio na pod.
Lifestyle / Zabava | 13. 11. 2018. u 22:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavni britanski glazbenik Steven Patrick Morrissey, ili jednostavnije Morrissey, u glazbenom je biznisu već 35 godina.

Postao je poznat kao pjevač grupe The Smiths (Andy Rourke, bas gitara, Morrissey, pjevač, Johnny Marr, gitarist, Mike Joyce, bubnjar), ali je nakon njihova razlaza 1987. godine karijeru nastavio kao solo umjetnik.

Prošloga je vikenda za vrijeme koncerta u američkom San Diegu doživio neugodnost, jer je jedan od fanova koji su se popeli na binu, postao previše agresivan.

Na video zapisu može se vidjeti kako se za vrijeme izvedbe hita  „Every Day Is Like Sunday“ jedna žena penje na binu i pokušava dohvatiti Morrisseyja. Indie-rock legenda je ovu pjesmu publici izvodio na bis, a neki iz publike nisu mogli ''izdržati'' da pjevača i fizički ne osjete i opipaju.

Dok su se zaštitari ''bavili'' ženom na stejdžu, nekolicina drugih ljubitelja počela je s okupacijom pozornice. Jedan od njih je uspio probiti koridor zaštitara i bacio se na Morrisseyja, pri čemu ga je gotovo oborio na pod.

Video: Morrissey fans storm stage ending concert.

Nakon što je ''podivljali'' obožavatelj ipak sklonjen, Morrissey je prekinuo nastup i sklonio se u sigurnost backstagea. Razočarana publika uzalud je zviždala - nastavka koncerta nije bilo.

Mediji su prvo izvijestili kako je jedan fan udario Morrisseyja, ali su kasnije organizatori njegovih koncerata objavili priopćenje kojim žele stati u zaštitu kako najagresivnijeg, tako i ostalih obožavatelja.

"Nitko nije pokušao udariti Morrisseyja. Njegovi obožavatelji su jednostavno uradili ono što čine već 30 godina, pokušavajući se popeti na binu, kako bi ga dodirnuli ili zagrlili. Fan o kojem je ovdje riječ, bio je nešto agresivniji negoli je uobičajeno, tako da su ga zaštitari morali smiriti. Na kraju nitko nije ozlijeđen niti je bilo tko priveden", poručili su putem Facebooka.

Morrisseyjevi koncerti u pravilu imaju ovakve scene, a moguće da je obožavatelj naprosto izgubio kontrolu jer su Morrisseyjevi najveći obožavatelji posebno emotivni nakon što je 2014. godine postalo poznato kako je pjevač obolio od raka jednjaka.

"Bolesno tkivo je već četiri puta uklanjano, ali svejedno - ako umrem, umrem. Ako ne, onda ne", poručio je tada lakonski Morrissey.

Sve dok nastupa, neki fanovi će se smjeti popeti na stejdž. S tim da Morrissey vjerojatno očekuje malo više nježnosti...

Video: The Smiths - Heaven Knows I
Kopirati
Drag cursor here to close