Djeca došla do para

Potomci Uda Jürgensa saznali koliko će bogatstvo svatko od njih naslijediti

"S olakšanjem možemo kazati kako smo među svim nasljednicima mogli postići suglasnost i naći rješenje koje je svima prihvatljivo. Uskoro bi se sve trebalo i realizirati", izjavio je njegov sin John.
Lifestyle / Zabava | 17. 05. 2018. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavni Udo Jürgens (†80) ostavio je svojim fanovima, posebice onima s njemačkog govornog područja veliki broj hitova, a svojim potomcima zavidno nasljedstvo.

Kako piše njemački tabloid „Bunte“, tri i pol godine nakon Jürgensove smrti konačno je njegovim potomcima moguće da uđu u posjed bogatstva koje je pjevač šlagera stekao tijekom duge i bogate karijere. Raspodjela te imovine temelji se na oporuci koju je Udo Jürgens potpisao kod javnog bilježnika u travnju 2013. godine.

Od ukupnoga bogatstva vrijednog pedeset i pol milijuna eura, svakome od četvoro njegove djece treba pripasti po osam i pol milijuna.

Djeca iz njegovog braka s bivšim fotomodelom Erikom Meier, John i Jenny, dobit će još po dodatnih 336.000 eura, dok će izvanbračnoj djeci, kćerima Sonji Jürgens i Gloriji Burda, pripasti po 168.000 eura ekstra.

"S olakšanjem možemo kazati kako smo među svim nasljednicima mogli postići suglasnost i naći rješenje koje je svima prihvatljivo. Uskoro bi se sve trebalo i realizirati", izjavio je njegov sin John, nakon završetka službene procedure u vezi s provođenjem posljednje volje njihova oca.

Udo Jürgens glasio je kao svjetska zvijezda, koju su cijenili i voljeli izvan njemačkog govornog područja. Imao je austrijsko i švicarsko državljanstvo.

Pjevač je rođen 30. rujna 1934. kao Udo Jürgen Bockelmann u austrijskom Klagenfurtu. Njegovi roditelji su njemačkog porijekla. Njegova majka Käthe potječe iz pruske oblasti Schleswig-Holstein, dok je otac Rudolf rođen u Moskvi, kao sin bankarskog direktora Heinricha Bockelmana. Nakon Prvog svjetskog rata roditelji Uda Jürgensa naselili su se u naslijeđeni dvorac Ottmanach u blizini Klagenfurta, u kojemu je Udo odrastao s dvojicom braće, Johnom i Manfredom.

Udo Jürgens bio je pijanist, skladatelj i pjevač. Glazbu je studirao na znamenitom Mozarteumu u Salzburgu. Napisao je više od 900 pjesama i snimio mnoštvo albuma. Za Austriju je na pjesmi Eurovizije pobijedio 1966. godine, izvodeći kasnije veliki hit Merci, Chérie. Eurosong je te godine održan u Luksemburgu.

Jürgens je umro 21. prosinca 2014., u 80. godini života, nakon što mu je prilikom jedne šetnje u švicarskom Gottliebenu zatajilo srce.

Video: Merci Chérie, Udo Juergens
Kopirati
Drag cursor here to close