Osteoartritis

Popularni Hagrid iz Harryja Pottera pao u invalidska kolica

"Robbie je u konstantnim bolovima već godinama, a koljeno mu sve više propada. U invalidskim kolicima su ga doveli i odveli s događaja, što je bio veliki šok za fanove koji su ga navikli gledati kao snažnog i visokog Hagrida"
Lifestyle / Zabava | 15. 03. 2019. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvijezda filmova "Harry Potter" Robbie Coltrane koji je tumačio lik jednog od najvoljenijih junaka ovog magičnog univerzuma - Rubeus Hagrid, prvi put se u javnosti pojavio u invalidskim kolicima.

Glumac se već godinama bori s osteoartritisom zbog čega je u užasnim bolovima i više nije u stanju ni normalno hodati. Sada čeka operaciju koljena u Americi, nakon koje bi trebalo biti manje bolova.

Fanovi su svakako bili oduševljeni kada su ga vidjeli u ponedjeljak na događaju u vezi s novim avanturističkim parkom koji nosi naziv "Vožnja motorima Hagridovih magičnih stvorenja".

Robbie je bio lijepo raspoložen, pričao je o svom zdravstvenom problemu i istaknuo kako je "krajnje vreme da dobije novo koljeno". Dodao je da će, kada mu bude gotova operacija, moći "skakati okolo kao vilenjak".

"Robbie je u konstantnim bolovima već godinama, a koljeno mu sve više propada. U invalidskim kolicima su ga doveli i odveli s događaja, što je bio veliki šok za fanove koji su ga navikli gledati kao snažnog i visokog Hagrida", rekao je izvor za "The Sun" i dodao:

"Sve ga to jako frustrira, ali se nada da će se vratiti na noge nakon operacije."

Video: Hagrid

Glumac je 2016. godine, nedugo nakon što su mu liječnici rekli da ima osteoartritis, u jednom emisiji rekao da je "u bolovima tokom cijelog dana", kao i da mu se u jednom koljenu hrskavica skroz raspala.

Razlog zbog kojeg je prošlo tri godine prije nego što će zaista otići na operaciju koja bi mu trebala pomoći, je to što je morao prije toga izgubiti kilograme i Robbie je priznao kako mu taj dio najteže ide.

Video: Harry Potter - Best of Hagrid
Kopirati
Drag cursor here to close