Pažnja

Policija prekinula projekciju filma 'Joker'

Policija je obišla dva kina u istoj noći, i s projekcije izvela 19 djece, od kojih je četvoro bilo u pratnji roditelja, prenosi Euronews.
Lifestyle / Zabava | 22. 10. 2019. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grčka policija prekinula je dvije projekcije filma 'Joker' u Ateni, nakon što su predstavnici grčkog Ministarstva kulture dobili informaciju da film gledaju maloljetna djeca.

Policija je obišla dva kina u istoj noći, i s projekcije izvela 19 djece, od kojih je četvoro bilo u pratnji roditelja, prenosi Euronews.

Film sa Joaquinom Fenixom u glavnoj ulozi, i koji govori o životu Batmanovog protivnika Jokera, u Grčkoj nije dozvoljen za djecu mlađu od 17 godina. Ta odluka je postala glavna vijest naročito kada je objavljeno da bi na osnovu zakona radnici kina mogli biti kažnjeni sa 10.000 eura.

Zbog burne reakcije javnosti, i grčka ministrica kulture Lina Mendoni kritizirala je dužnosnike koji su u kina poslali policiju.
"Uznemirio me je pritisak na maloljetnike i njihove roditelje", rekla je ministrica.

Film "Joker" premijerno je prikazan početkom listopada, a govori o propalom komedijašu koga izolacija na dnu društvene ljestvice u Gothamu navodi na "samodestrukciju i krajnje ubilačko putovanje".

Film je izazvao kontroverze zbog veličanja nasilnog protagonista, prenosi Tanjug.

Video: JOKER - Teaser Trailer - Now Playing In Theaters

 

Kopirati
Drag cursor here to close