Navodna zlostavljanja

Policija istražuje producenta Harveya Weinsteina

Američka i britanska policija istražuju navode protiv Harveya Weinsteina
Lifestyle / Poznati i slavni | 12. 10. 2017. u 21:17 Fena
Kopirati

Policija u SAD-u i u Velikoj Britaniji pokrenula je istragu navoda protiv filmskog producenta Harveya Weinsteina o seksualnom uznemiravanju ili zlostavljanju.

Policija New Yorka razmatra navod koji datira iz 2004. godine i istražuje da li je bilo dodatnih pritužbi.

Londonska Metropolitan policija primila je navod o seksualnom zlostavljanju  u regiji Londona u 1980-im godinama.

Weinstein je "nedvosmisleno negirao" sve navode o seksu bez pristanka.

Policija New Yorka priopćila je kako "pokušava razgovarati" s osobom koja je iznijela navod koji datira iz 2004.

''Na osnovu informacije u objavljenim vijestima, policija New Yorka provodi istragu kako bi ustanovila ima li dodatnih pritužbi vezanih za Harweya Weinsteina. Nikakva žalba nije pronađena do sada. Policija apeluje na svakoga ko posjeduje takvu informaciju da se javi'',  izjavio je pomoćnik policijskog komesara J. Peter Donald.

Metropolitan policija priopćila je, u međuvremenu, da je dobila navode o seksualnom zlostavljanju od policije Merseyside.

Istrage su pokrenute u vrijeme dok sve više žena javno optužuje Weinsteina za neprimjereno ponašanje, seksualno uznemiravanje ili zlostavljanje. 

Britanska glumica Kate Beckinsale jedna je od posljednjih koje su iznijele takve navode, rekavši da ju je Weinstein pokušao da napastvuje u vrijeme kada je imala 17 godina u hotelu Savoy u Londonu, prenosi BBC.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.