Red Bull Rubik's Cube

Počinje potraga za najbržima u slaganju Rubikove kocke

Pametna digitalna kocka je i dalje fizički objekt, ali ima mogućnost da se spoji na telefon ili tablet. Nakon spajanja sa aplikacijom, moguće je pratiti pokrete u stvarnom vremenu na displeju.
Lifestyle / Zabava | 13. 08. 2020. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Red Bull Rubik's Cube Svjetsko prvenstvo u potrazi je za najboljim amaterima i profesionalcima u slaganju Rubikove kocke na svijetu. Treće izdanje ovog natjecanja bit će ujedno i prvo u kojem će kvalifikacije biti u potpunosti online.

Online kvalifikacije počinju 15. kolovoza i nastavit će se do listopada nakon čega će se održati završnica Svjetskog prvenstva, koja je na rasporedu 7. studenog ove godine. Red Bull Rubik's Cube natjecanje nastoji da pruži više mogućnosti i vidljivosti zajednici slagača kocke. Cilj natjecanja je da zagovara slaganje Rubikove kocke ili speedcubing kao profesionalni sport, te da omogući igračima da se natječu u novim formatima.

Kako bi nastupili u kvalifikacijama, igrači će trebati digitalnu kocku i skinuti jednu od dvije mobilne aplikacije: Rubik's Connected App ili GoCube Digital App. Pametna digitalna kocka je i dalje fizički objekt, ali ima mogućnost da se spoji na telefon ili tablet. Nakon spajanja sa aplikacijom, moguće je pratiti pokrete u stvarnom vremenu na displeju. Također mjeri i vrijeme slaganja kocke.

Foto: PR / Počinje potraga za najbržima u slaganju Rubikove kocke

Uporedo s online opcijom, u Indiji i Rusiji će se održati lokalne državne kvalifikacije. Pobjedinici globalnih i lokalnih kvalifikacija će se pridružiti prvacima iz 2019. godine, kojima je dodijeljena direktna pozivnica, na završnici u studenom.

Natjecanje, koje se održava u suradnji sa kompanijom Rubik's Brand, podijeljeno je u tri discipline u muškoj i ženskoj konkurenciji: brzo slaganje, najbrže slaganje jednom rukom i jedan-na-jedan okršaj slaganja identičnog razmještaja (re-scramble).

U Svjetskom finalu 2019. godine, koje je održano u Moskvi, Amerikanac Max Park je osigurao pobjede u disciplini 3x3 i najbrže slaganje jednom rukom, dok je Juliette Sebastian iz Francuske došla do titule najbrže slagačice u ženskoj konkurenciji, a Ricky Weiler iz Njemačke je ponio naslov u disciplini re-scramble.

Kopirati
Drag cursor here to close