Modna mapa Mostara i regije

Počele pripreme za Fashion Arenu u Mostaru

Mirela Bunoza Šarac, projekt menadžerica Fashion Arene, kazala je kako će događaj donijeti mnoštvo novih kreacija i dizajnera iz regije, ali da je naglasak na domaćim snagama.
Lifestyle / Zabava | 25. 11. 2017. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fashion Arena / Počele pripreme za Fashion Arenu: Mostar dobro kotira u modnom svijetu

Modni spektakl Fashion Arena, u organizaciji agencije PRimera, održat će se 8.  prosinca u Kongresnoj dvorani zgrade Vlade FBiH u Mostaru.

Pripreme za ovaj veliki događaj već su počele, a danas je održan casting za manekene i manekenke koji će nositi kreacije poznatih domaćih i svjetskih dizajnera.

Mirela Bunoza Šarac, projekt menadžerica Fashion Arene, kazala je kako će događaj donijeti mnoštvo novih kreacija i dizajnera iz regije, ali da je naglasak na domaćim snagama.

"Cilj je širiti priču i na regiju, da naš modni događaj raste i razvija se iz godine u godinu. Što se modela tiče, postoje predispozicije koje se moraju zadovoljiti, a najvažniji je hod. Organizirali smo casting kako bismo provjerili kako hodaju naši manekeni i manekenke, da vidimo ono što se ne može zaključiti iz fotografija", kazala je Mirela Bunoza Šarac.

Organizatori kažu da su ovaj modni događaj u Mostaru odlučili organizirati jer je moda dosta zapostavljena u našoj zemlji, a raniji događaji nisu bili na zavidnoj razini.

"Mostar dobro kotira na modnoj mapi, a znajući da je ovo druga Arena mi smo prezadovoljni kako je sve odjeknulo u regiji. Vjerujem da ćemo nastaviti rasti iz godine u godinu", kazala je Bunoza Šarac.



Emerik Gudelj, umjetnički direktor Fashion Arene, kazao je da su prijave na kasting očekivane jer je ovo veliki modni događaj.

"Već se priča o nama, kako u dizajnerskim, tako u manekenskim krugovima. Tražimo veliki broj djevojaka i mladića jer imamo mnogo izlagača i to treba iznijeti. Treba nam četrdesetak djevojaka i dvadesetak mladića. Kao što vidim, došli su mnogi, sigurno se može izabrati kvalitetnih lica, vjerujem da ćemo danas odabrati desetak do petnaest djevojaka i desetak mladića", ispričao je Gudelj.

Kaže kako se događa da dođu prekrasne djevojke, ali da imaju problema s hodanjem na pisti, a Arena traži kompletne osobe. Cilj je za nekoliko godina imati kompletnu manekensku garnituru iz domaćih redova.

"Zna se što su standardne manekenske proporcije, mi ne tražimo pothranjene, tražimo lijepe, njegovane djevojke, koje imaju iskustva. Barem da su radile na sebi, da ih ovih petnaestak dana ne moramo učiti hodati. Kod nas se mnoge djevojke nazivaju manekenkama, a nemaju ono što je potrebno. S druge strane, vidim Željku Buntić, jedna, reklo bi se, obična djevojka iz susjedstva, ali koja je na pisti plijenila pažnju, ljudi iz svijeta su se nakon prošlogodišnje Arene pitali tko je ova djevojka, zašto nije na svjetskim modnim pistama", kazao je Emerik Gudelj.

Željka Buntić ističe da je prošlogodišnje iskustvo bilo nezaboravno, pa je odlučila i ove godine biti dio Fashion Arene.

"Došlo je vrijeme kada se svakome sviđa nešto drugo, a ja imam visinu, a to se traži. Sviđa mi se sve što ima veze s modom, atmosfera na reviji, sve je više nego zanimljivo", izjavila je mlada Željka Buntić.

Kopirati
Drag cursor here to close