Španjolska

Plesni prosvjed protiv epidemioloških mjera

Prosvjed španjolskih plesnih škola protiv epidemioloških mjera
Lifestyle / Zabava | 10. 11. 2020. u 14:51 Bljesak.info
Prosvjed španjolskih plesnih škola protiv epidemioloških mjera

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotine plesača skupilo se u ponedjeljak na ulicama Barcelone kako bi se usprotivili epidemiološkim mjerama zbog kojih su zatvorene plesne škole širom sjeveroistočne regije Španjolske.

Plesači flamenca, salse, baleta, stepa i hip-hopa, odjeveni u crnu odjeću, skupili su se na trgu ispred zgrade Vlade katalonske regije, objavio je EuroNews. Izvodili su različite plesove, zahtijevajući da im se dopusti ponovno izvođenje i učenje plesova.

José Luís Vivar Vargas, učitelj salse i bachate, izjavio je kako se nada da će vlasti uvidjeti kako je ples zdrav i potreban ljudima.

Katalonska zgrada vlade i ranije je bila meta prosvjeda protiv epidemioloških mjera, kada su prosvjednici iz ugostiteljskih djelatnosti prosuli crvenu boju na povijesnu fasadu, čime su htjeli simbolizirati ekonomski gubitak krvi.

Španjolska se nalazi u stanju opasnosti od prošlog mjeseca, kad je zabilježen velik porast oboljelih od  koronavirusa. Neke španjolske regije su od ponedjeljka uvele strože restrikcije, a nacionalna vlada još uvijek čeka sa uvođenjem novih mjera, dok se ne pokaže učinkovitost postojećih.

Katalonija je produžila mjere policijskog sata i zatvorenih ugostiteljskih objekata za još dva tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close