Državno prvenstvo

Tisuće plesača stiže u Mostar

Na Državnom prvenstvu u modernim plesovima BiH nastupit će preko tisuću plesača
Lifestyle / Zabava | 14. 06. 2018. u 19:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Državnom prvenstvu BiH u modernim plesovima 2018., koje će se održati 16. i 17. lipnja u Mostaru, nastupit će rekordnih tisuću plesača iz plesnih klubova širom BiH.

'' Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo ponovno u Mostaru, jednom od najplesnijih gradova u BiH'', kazao je u četvrtak na konferenciji za novinare predsjednik Saveza modernih plesova Velibor Srdić, naglasivši pritom kako je ovo najbrojnije prvenstvo u modernim plesovima u povijesti BiH.

 Istaknuo je kako će na prvenstvu nastupiti preko tisuću plesača iz 26 plesnih klubova.

Prvi je dan rezerviran za Performing Arts discipline, odnosno scensku umjetnost, dok će drugog dana prvenstva plesači pokazati svoje vještine u street plesovima i plesovima u paru, ustvrdio je Srdić.

Po njegovim riječima, ovo je ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za svjetska i europska prvenstva koja će se održati u drugom dijelu sezone.

  ''Pripala nam je velika čast da u naš grad dovedemo Državno prvenstvo BiH u modernim plesovima. Pripremali smo se jako dugo i nadamo se da će cijela manifestacija proteći u najboljem mogućem redu, te da će svi sudionici otići zadovoljni, s jako puno medalja i plasmana za europska i svjetska natjecanja'', kazala je predsjednica ŠPK Zrinjski Marina Čerkuč.

Podsjetila je kako plesači iz Saveza modernih plesova na svjetskoj sceni ostvaraju jako dobre rezultate te redovito osvajaju prva mjesta i brojne medalje.      

Na kraju je pozvala sve građane Mostara i okolice da dođu na prvenstvo i uživaju u najboljem plesačima bh. plesne scene.

Državno prvenstvu BiH u modernim plesovima 2018. održava se u organizaciji Saveza modernih plesova u Bosni i Hercegovini te tehničkog realizatora Športskog plesnog kluba (ŠPK) Zrinjski iz Mostara.

Prvenstvo će se održavati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a ceremonija svečanog otvaranja natjecanja planirana je u subotu, 16. lipnja, u 18 sati kada će se održati finale juniorskih i odraslih kategorija u Performing Arts disciplinama.

Natjecatelje će ocjenjivati suci iz Makedonije, Crne Gore, Slovenije i BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close