Najplaćenija ženska komičarka

Platili su joj 20 milijuna dolara za stand-up

DeGeneres će, 15 godina nakon zadnjeg stand up specijala, snimati za streming servis Netflix
Lifestyle / Zabava | 22. 07. 2018. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što 15 godina nije radila klasične stand-up nastupe televizijska zvijezda i komičarka Ellen DeGeneres potpisala je 20 milijuna dolara "težak" poslovni dogovor s Netflixom.

Toliko je streaming servis bio spreman platiti čime je DeGeneres postala jedina ženska komičarka koja je toliko zaradila. Uz to 2018. je postala godina kada je DeGeneres uvjerljivo najviše zaradila, točnije 87.5 milijuna dolara.

To ju je svrstalo na 15 mjesto na listi najplaćenijih slavnih osoba, piše Forbes. Na prvom su mjestu tog popisa Floyd Mayweather, George Clooney, Kylie Jenner, Judy Sheindlin (Judge Judy) i Dwayne Johnson. DeGeneres je sada, piše Forbes, na popisu američkih najbogatijih žena koje su same stvorile svoje bogatstvo. Ted Sarandos iz Netflixa kaže kako su do sada ugošćivali velikane poput Jerryja Seinfelda, Chrisa Rocka i David Chappellea. Netflix ima budžet od 8 milijardi dolara godišnje, pa je 20 milijuna samo "kap u moru" za Netflix, a s time će si "dovući" i milijune Elleninih obožavatelja, prenosi Express.hr.

Njezin show "The Ellen DeGeneres Show" ima više od 3 milijuna stalnih gledatelja, a nju na Twitteru prati 76.1 milijun sljedbenika, te 55.2 milijuna na Instagramu. DeGeneres je već desetljeće među najbolje plaćenim televizijskim licima, a više od pola zarade iz njezinog showa zapravo dolazi preko oglašavanja.

Uz to je i izvršna producentica serija poput "Little Big Shots" i "Splitting Up Together", zarađuje i preko platforme "Ellentube" i ima ugovore za dizajniranje i prodaju svega od namještaja do stvari za kućne ljubimce.

Prije no što se tako uspješno razgranala, piše Forbes, DeGeneres je krenula s nastupima u klubu u New Orleansu i na HBO-u za što je dobila nominaciju za Emmyja. Netflix je možda nov, ali je DeGeneres veteranka.


Kopirati
Drag cursor here to close