Ima i spot

Pjesma Ante Perkovića 'Propadamo' kao da je predvidjela današnju situaciju

Pjesmu "Propadamo" napisao je hrvatski neprežaljeni glazbenik, kritičar i veliki ljubitelj umjetnosti Ante Perković koji je bio član benda, ali i njihov prijatelj.
Lifestyle / Zabava | 31. 03. 2020. u 09:51 Bljesak.info
U pol' 9 kod Sabe - Propadamo
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omiljeni zagrebački bend U pol' 9 kod Sabe donosi posljednji singl sa svog trećeg albuma "Sve je ovo igra".

Pjesmu "Propadamo" napisao je hrvatski neprežaljeni glazbenik, kritičar i veliki ljubitelj umjetnosti Ante Perković koji je bio član benda, ali i njihov prijatelj.

"Ovom pjesmom započela je naša suradnja sa Antom Perkovićem još tamo 2012. godine. Zajedno smo je izveli samo jednom, u Medici, kao duet Ante i Martine. Pao je tada dogovor da ćemo stvar snimiti, ali planovi se se rastezali kroz vrijeme prepuno svakodnevnih obveza i ipak je nismo stigli snimiti. No ona je čekala na nas, a nama je bilo važno da održimo taj dogovor. Napravili smo sasvim novi aranžman, jer više nije imalo smisla truditi se da pjesma zvuči "kako je zvučala kad smo je svirali zajedno", ispričala je Ana Opalić koja je na aranžmanu radila s Jurom Ferinom, Pavlom Miholjevićem i Markom Lucijanom Hraščancom.

Produkciju, miks i mastering potpisuju upravo Jura i Pavle koji su bili bliski Antini prijatelji i zato su htjele ovu pjesmu napraviti baš sa njima. Spot za pjesmu Propadamo režirao je Radoslav Jovanov - Gonzo koji je maskom za lice na svoj način predvidio situaciju u kojoj se nalazimo.

"Ideju o spotu potpuno smo prepustili Gonzu. On je želio prikazati dekadenciju, raspušteni noćni život jedne političarke te u kontrastu s tim njenu dnevnu ulogu, visokog morala. Bilo je jako zabavno snimati, uglavnom se plesalo i bila je super atmosfera na snimanju. Ekipa je bila odlična, sve je išlo brzo i po planu. Za make up je bila zadužena Silvija Bradica, a ja nikada nisam bila u boljim rukama. U drugom dijelu snimanja pridružio nam se i ostatak benda u ulozi novinara/novinarki te bi posebno zahvalila frendicama i frendovima koji su odvojili vrijeme i uletjeli kao statisti u zadnjoj sceni'', reka je Martina Zvonić.

"Ja se na kraju spota pojavljujem sa maskom, koje se Gonzo sjetio još puno prije nego je cijela ova situacija ispala tragično ozbiljna. Kraj će naravno svatko doživjeti subjektivno, ja osobno doživljavam ga kao poruku neophodnog zajedništva", dodala je Martina.

Premijera pjesme bit će u emisiji Pop rock na HTV-u, a ekipa iz Sabi poziva sve da budu odgovorni i da ostanu u svojim domovima.

Aquarius Records

Kopirati
Drag cursor here to close