Patrick Swayze: Glumac kojeg su tukle i majka i supruga!?

'Patrickova majka bila je zaista primjer onoga što se događa u obiteljima u kojima je prisutno zlostavljanje', kaže Lisa Niemi Swayze u filmu 'I Am Patrick Swayze'.
Lifestyle / Zabava | 19. 08. 2019. u 14:35 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lisa Niemi Swayze, supruga preminulog glumca Patricka Swayzea samo je jedna od sugovornica u novom dokumentarcu o njegovom životu imena 'I Am Patrick Swayze'. Deset godina nakon njegove smrti od raka gušterače, između ostalog, glumčeva supruga otkriva potresne detalje iz djetinjstva koje uključuje i Patrickov odnos s vlastitom majkom, prenosi 'People'.

Njegova glumačka karijera omogućila mu je izuzetan život i nasljeđe. Film po kojem ga javnost pamti, ali i u kojem je pokazao svoj plesački talent je svakako 'Prljavi ples'. Uz taj film iz 1987. godine, srca je zarobio i ulogom u 'Duhu' iz 1990. godine.

U svemu tome najveća podrška bila mu je majka, ujedno i koreografkinja koja ga je neprestano gurala naprijed, što je ponekad bilo i previše za glumca. Iako će mnogi to pripisati njenoj jakoj radnoj etici, njezin perfekcionizmom ponekad se pretvarao u fizičko zlostavljanje.

Foto: picture alliance / Slavni glumac s majkom Patsy Swayze

Upravo to komentirala je i Lisa u spomenutom filmu.

'Patrickova majka bila je zaista primjer onoga što se događa u obiteljima u kojima je prisutno zlostavljanje', kaže Lisa Niemi u filmu. 'Znala je biti vrlo nasilna, ali to nije bilo ništa u usporedbi s onim što je ona kao dijete pretrpjela u odrastanju sa svojom majkom i njegovom bakom', otkrila je.

Ubrzo nakon što je napunio 18 godina, Patrick se odselio. 'Ali znate što, ako vas netko tako snažno odgurne, kao što je to učinila njegova mama, to često natjera ljude da potonu. Ipak, na njega je to utjecalo sasvim drugačije jer ga je natjeralo na još jaču borbu', ispričala je Lisa prisjetivši se njegovog 18. rođendana o kojem je i sam glumac često pričao, prenosi Story.hr.

Foto: picture alliance / Scena iz filma "Prljavi ples"

Tada, nakon što ga je već nekolicinu puta udarila, Patrickov otac odlučio je stati na kraj nemilosrdnom ponašanju te je svojoj ženi zaprijetio da će se razvesti od nje ako ponovno dotakne njihovog sina. 'Nikad ga nije udarila nakon toga', priznala je Lisa Niemi.

Usprkos teškom djetinjstvu, Patrick je do kraja života popravio odnos s majkom. Patsy je umrla četiri godine nakon njega u 2013. godini, u dobi od 86 godina, ali o zlostavljanju nikada nije govorila.

'Mislim da bi rekla: 'Pa, znaš, ponekad sam vjerojatno bila stroga, ali ja sam takva vrsta učitelja', prisjeća se Lisa i opisuje ju kao kompliciranu, intenzivnu ali nevjerojatno snažnu ženu koju je Patrick apsolutno volio i poštovao.

Žena ga tukla i varala dok je umirao od raka!?

Legendarni Johnny iz kultnog Prljavog plesa preminuo je 2009. godine od raka gušterače. Nekoliko njegovih prijatelja progovorilo je o njegovu životu prije no što je preminuo s 57 godina.

Pokojni glumac Patrick Swayze bio je 34 godine u braku sa suprugom Lisom Niemi (60). Njihov je brak naočigled bio bajan, no glumčevi su prijatelji prije tri godine za RadarOnline otkrili kako ga je Lisa u danima prije smrti terorizirala.

Najgore je, kažu, bilo posljednjih nekoliko mjeseci njegova života, kada je zbog Nieminog zanemarivanja spao na samo 40 kilograma. Swayze je bio zatočenik u vlastitom domu, a Niemi nije dopuštala nikome da ga vidi, čak ni njegovoj majci. No, čitav je njihov brak bio vrlo turbulentan. '

'Volio ju je svim srcem, no to je bio odnos istovremene ljubavi i mržnje. Ona bi tukla njega, a on bi udarao zidove i namještaj. Mnogo su se svađali – uništili su nekoliko hotelskih soba, automobila, svoju kuću… Njihov je odnos bio pun nasilja. No, on nikad nije udario nju'', rekao je izvor, dodavši kako je Niemi tukla i vrijeđala Swayzea i kada je bio teško bolestan i bespomoćan.

I ne samo to: glumčevi prijatelji tvrde da ga je supruga zanemarivala tijekom bitke s bolešću. Don, Patrickov mlađi brat, brinuo se za njega kad god je mogao.

''Lise ne bi bilo satima i Donnie bi pronašao Patricka kako leži u vlastitim fekalijama i mokraći'', rekao je prijatelj pokojnog glumca. Drugi izvor je rekao RadarOnlineu da je Lisa godinama upravljala glumčevim novcem te mu naređivala koje uloge da prihvati, a koje ne, te ga varala sa ženama i muškarcima.

Swayze je navodno ostao s njom u braku jer je znala tajnu koja bi mu mogla uništiti karijeru i obitelj. Niemi, koja se nakon Patrickove smrti preudala, naslijedila je sav njegov novac. Naime, Swayze je dva mjeseca prije smrti promijenio oporuku i nije svojoj obitelji ostavio ni novčića.

Njegova obitelj tvrdi kako je potpis u oporuci lažan, jer Patrick to nikad ne bi učinio, govorilo se u to vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close