Teški dani

Pao joj prihod: Severina tražila i dobila minimalac od države

Pjevačici je prihod pao za više od 20 posto. Tražila je pomoć države za isplatu plaće i zadovoljila osnovni uvjet za državnu potporu.
Lifestyle / Zabava | 23. 04. 2020. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak bi se trebala objaviti lista tvrtki koje su tražile isplatu minimalca u Hrvatskoj.

Konačna lista broji 87.000 tvrtki, obrtnika i samostalnih profesija za približno 470.000 zaposlenika. Kako doznaje Večernji list, na popisu se nalazi i Severina (48), koja se vodi kao samostalna profesija.

Pjevačici je prihod pao za više od 20 posto. Tražila je pomoć države za isplatu plaće i zadovoljila osnovni uvjet za državnu potporu.

Nije poznato je li još koja estradna zvijezda potražila novčanu pomoć, ali Hrvatska ima oko 20.000 ljudi koji su se registrirali kao porezni obveznici u samostalnim profesijama pa ta mogućnost nije isključena.

Poslodavci će za ožujak dobiti, ili su već dobili, 3250 kuna za svakog prijavljenog radnika. Nakon zaključenja liste za ožujak, stiglo je još 5000 novih zahtjeva onih koji se u tu mjeru uključuju od travnja, kad se potpora povećava na 4000 kuna, uvećano za doprinose.

U službenom priopćenju koje je dobio portal Bljesak.info, a vezano za današnju vijest, pojašnjeno je kako se Severina našla na listi za pomoć države.

''Zatražena je mjera potpore za zaposlenika u tvrtki 'Dobrodošao u klub', čija je osnovna djelatnost organiziranje koncertnih djelatnosti koje su, odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, zabranjeni do daljnjega.

Također, Severinini suradnici, budući da je ona boravila u Srbiji, podnijeli su zahtjev za mjeru, bez njezine prethodne suglasnosti, i za njezinu samostalnu djelatnost. Odmah po današnjem saznanju, Severina je zatražila da se sredstva vrate i pokrenut je postupak za opoziv.

Severina osobno uvijek je tu kada je potrebno pomoći, pa je tako osobna sredstva donirala nakon potresa u Zagrebu, o čemu nismo imali potrebe komunicirati ili izvještavati javnost'', stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close