Greg

Out: Prvi Pixarov film s gey glavnim likom

"Out" upoznaje gledatelje s Gregom koji se sprema preseliti u neimenovani grad s Manuelom.
Lifestyle / Zabava | 27. 05. 2020. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Samo ih pogledaj u oči i reci: Mama, tata, ja sam - ovo je moj dečko, Manuel", kaže Greg, držeći uokvirenu fotografiju sebe sa svojim dečkom Manuelom.

Početak je to novog animiranog filma Pixarova studija ''Out'' u kojem je po prvi put u povijesti ovog animacijskog diva glavni junak homoseksualac.

Film, koji je predstavljen u petak na Disney Plusu, novoj streaming platformi posvećenoj filmovima i emisijama iz Disneyja, Pixara, National Geographica, Marvela i Star Warsa, jedan je od sedam iz Pixarinog programa SparkShorts.

''Out nastoji otkriti nove pripovjedače, istražiti nove tehnike pripovijedanja i eksperimentirati s novim proizvodnim tokovima, rekao je Jim Morris, predsjednik Pixara.

Dodao je kako ovi filmovi, za razliku od svega što su ikada radili u Pixaru, pružaju priliku za otkrivanje potencijala pojedinih umjetnika i njihovih inventivnih filmskih pristupa u manjem obujmu nego što je to uobičajeno, prenosi The New York Times.



"Out" upoznaje gledatelje s Gregom koji se sprema preseliti u neimenovani grad s Manuelom.

"U prosjeku, Gregov život ispunjen je obitelji, ljubavlju i raskalašenim malim psom - ali usprkos svemu tome, Greg ima tajnu", stoji u opisu filma.

Kad ga roditelji iznenade u danu u kojem je planirao otići i pomoći mu s preseljenjem, dobiva pomoć svog psa Jima. U čarobnom preokretu događaja dostojnih fima "Shaggy Dog" (1959), Greg i Jim privremeno razmjenjuju tijela. Tako, piše The New York Times, Greg uči važnost istine prema samome sebi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close