Projekt 'Dug put kući'

Olimpijac donirao sportsku opremu Dječjem domu Mostar

Donaciju je uručio olimpijac u veslanju Republike Srbije Radoje Đerić
Lifestyle / Zabava | 18. 07. 2018. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Štićenici javne ustanove 'Dječiji dom' Mostar dobili su donaciju sportske opreme.

Donaciju je uručio olimpijac u veslanju Republike Srbije Radoje Đerić, inače podrijetlom iz Trebinja. Uz Đerića, prilikom donacije nazočili su i predstavnici Sportskog saveza Grada Mostara.

Njegova posjeta je dio akcije ''Dug put kući'', a akciju su pokrenule tri olimpijke sa Novog Zelanda: Rebecca Wardell, Sarah van Bellekom i Emma Tvigg, s ciljem prikupljanja sredstava za podršku i razvoj ženskog sporta i liderstva u sportu.

"Jedna od mnogih stanica spomenutih djevojaka je bio i Mostar u BiH, što mi je bilo izuzetno drago i pomogao sam koliko sam mogao, a tu su bili i ljudi iz Sportskog saveza Mostara. Zahvaljujući jako lijepom dočeku u Mostaru za djevojke koje su krenule iz Luzerna u Švicarskoj pa do Novog Zelanda, predstavili smo sport, ovaj grad i BiH u pozitivnom svjetlu.

Donacija se sastoji od tenisica, lopti, ostalih pomagala za različite sportove, te možda baš netko od ove djece uz početne korake sa ovom opremom postane uspješan sportaš ili sportašica.

Za mnoge sportaše kako bivše, tako i trenutno aktivne humanitarni rad znači mnogo, odnosno ovo je na neki način širenje olimpizma. Mislim da imam veliki potencijal da širim olimpizam i da djecu motiviram da ostanu u sportu, te sam mišljenja da su to najbolji ambasadori države", kazao je Đerić za Bljesak.info.

Bljesak.info / Donacija sportske opreme Dječjem domu

Svojim angažmanom Đerić je pokazao da je sport iznad svega. Njegov primjer je, kako navode u priopćenju Doma, pokazatelj da smo dio humanog svijeta u kojem ima mjesta za sve.

"Drago nam je da imamo kontinuitet aktivnosti i da smo se dotakli svih članova našeg društva. Također, drago nam je da je sa nama danas i Radoje Đerić, te da su djeca Dječjeg doma dobili vrijednu donaciju.

Sportski savez Mostara je zahvaljujući Olimpijskom komitetu BiH, te samom Đeriću vjerujemo da je ovo tek početak naše dobre suradnje. Đerić je 'glavni krivac' što je ruta djevojaka sa Novog Zelanda krenula kroz Mostar, a zahvaljujući tom projektu on je tražio partnera u našem gradu i naišao je na pozitivan odgovor našeg saveza", kazao je za Bljesak.info viši sportski menadžer u Sportskom savezu Mostara Đenan Šuta.

"Sportski savez Mostara i Dječji dom surađuju niz godina, i drago mi je da je kampanja 'Dug put kući na neki način 'svratila' do djece u Dječjem domu. Sva djeca u ovom domu su aktivna u nekom od sportova poput nogometa, boksa, plivanja, plesa i dr.

Sportska oprema je inače skupa, a to najbolje znaju svi oni koji imaju djecu i koja se bave nekim sportom. Ova donacija opreme je nama od velikog značaja i sigurno će pomoći u daljim aktivnostima djece koja borave u ovom domu. Povremeno se pojavi poneki donator, te nam tako olakša u nabavci opreme koju sami kupujemo. Jedan od takvih donatora je i firma Moj taxi koja je nedavno donirala dio sportske opreme i ovom prilikom im se još jednom zahvaljujem", kazala je za Bljesak.info direktorica Dječjeg doma Mostar Dalida Demirović.

Kopirati
Drag cursor here to close