Shuhada’ Davitt vs Sinéad O’Connor

Od kršćanke do muslimanke: Religijski put Sinéad O’Connor

U siječnju 2012. godine mediji su objavili službenu informaciju o pokušaju samoubojstva ove pjevačice, najpoznatije po hit pjesmi "Nothing Compares To You".
Lifestyle / Zabava | 27. 10. 2018. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preobrazba Sinéad O’Connor od kršćanke do muslimanke imala je tijekom njezine karijere vrlo često naznake sumnji u ono što trenutačno jest ili što misli da jest.

Primjerice, pjevačica je 1992. godine u jednoj televizijskoj emisiji ("Saturday Night Live") demonstrativno pocijepala sliku pape Ivana Pavla II. Prosvjedovala je tim činom protiv šutnje katoličke crkve na sve ''glasnija'' šaputanja vjernika o seksualnim zlodjelima svećenika.

Zbog cijepanja papine slike pred kamerama, Sinéad O’Connor je izazvala samo zgražanje katoličkih vjernika. Rezultati javnog ukazivanja na pedofiliju unutar crkvenih krugova tek su se kasnije pokazali, dijelom  u doba pape Benedikta XVI. i osobito otkad je na čelo crkve došao papa Franjo, koji pokušava ovaj balast trajno skinuti s leđa katoličke crkve i tako rasteretiti i dominantnu većinu uzornih svećenika na čijem predanom radu se katolička crkva i temelji.

Kontroverzna pjevačica je 1996. godine u Lourdesu na simboličan način ''zaređena'' u svećenika ortodoksno-katoličke i apostolske crkve Irske. Prethodno se mjesec i pol dana posvetila studiju teologije. Prigodom ''zaređenja'' dobila je ime Bernadette Mary.

Godine 2003. poželjela je postati vjerskom učiteljicom pa se sukladno toj želji posvetila studiju religije.

Sinéad O’Connor se na svoj 45. rođendan, 8. prosinca 2011. godine četvrti put udala i nakon samo šesnaest dana braka ponovno razvela.

U siječnju 2012. godine mediji su objavili službenu informaciju o pokušaju samoubojstva ove pjevačice, najpoznatije po hit pjesmi "Nothing Compares To You".

Video: Sinead O

U travnju iste godine Sinéad O’Connor je morala prekinuti svoju turneju zbog psihičkih problema.

U rujnu 2017. pjevačica je promijenila ime u Magda Davitt, uz priopćenje kako "Sinéad O’Connor više ne postoji". Poručila je kako se tim činom želi riješiti prokletstva svojih roditelja.

Posljednjih godina pjevačica je imala naglašene psihičke probleme, a 2017. postavila je jedan video u kojem plače i govori o samoubojstvu.

Kratko nakon toga objavila je pjesmu "Milestone" te se činilo kako je prebrodila krizu. No, njezini demoni vrlo brzo su se vratili.

Sad pokušava spas pronaći u novoj vjeri pod imenom Shuhada’ Davitt.

Video: Magda Davitt

Sinead O'Connor imala je četiri muža

Popularna irska pjevačica Sinead O'Connor objavila je na svom Twitter profilu da je prešla na Islam i promijenila ime u Shuhada' Davitt.

Osim što je promijenila ime, Davitt je pokazala i novi izgled s maramom na glavi, a kao profilnu sliku na Twitteru postavila je adaptaciju poznatog Nikeovog slogana kao podršku nošenju hidžaba "Wear a hijab, just do it".

Davitt je u svojoj objavi izrazila sreću odlukom.

"Ovo je objava da sam ponosna što sam postala muslimanka. Ovo je prirodan zaključak svakog inteligentnog teološkog puta. Sva sveta pisma vode Islamu. Zbog čega sva ostala pisma postaju suvišna. Dobit ću (još jedno) novo ime. Bit će Shuhada", napisala je u svojoj objavi 51-godišnja pjevačica.

Objavila je i video u kojem prvi put pjeva ezan, muslimanski poziv na molitvu. Muslimane koji je u sve većem broju prate na društvenim mrežama moli da joj oproste zbog grešaka u izgovoru jer, kaže, još uvijek uči.

Hvala svoj mojoj muslimanskoj braći i sestrama koji su me tako lijepo dočekali u Ummah danas na ovoj stranici. Ne možete zamisliti koliko mi vaša briga znači, napisala je u jednoj objavi.

Davitt ima četvero djece i udavala se četiri puta.

Kopirati
Drag cursor here to close