Royal baby

Objavljeno ime novog princa i ima 'skriveno' značenje

Pet dana nakon rođenja novog britanskog princa vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea otkrili su njegovo ime.
Lifestyle / Zabava | 27. 04. 2018. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mali britanski princ, treće dijete princa Williama (35) i njegove supruge Kate (36), zove se Louis Arthur Charles, javili su iz Kensingtonske palače. Kladioničari su nestrpljivo očekivali službenu objavu imena djeteta koje je vojvotkinja rodila 23. travnja u londonskoj bolnici St Mary's. Najpopularnija imena na kladioničarskim listama bila su Arthur, Albert, James, Philip i Henry, a ime Arthur je zadnjih dana vodilo u poretku.

Stručnjaci za britansku kraljevsku obitelj bili su sigurni da će par svom trećem djetetu dati tradicionalno ime, ali nitko nije ni pomislio da će inspiraciju pronaći u Francuskoj.

Video: Predstavljanje kraljevske bebe

Naime, Louis je jedno od najpopularnijih tradicionalnih francuskih imena i u povijesti ga je nosilo čak 18 francuskih kraljeva.

Ovim potezom odali su počast Louisu Mountbattenu, obožavanom ujaku i životnom mentoru princa Charlesa. Mountbatten je 1979. godine poginuo u atentatu koji je izvela irska revolucionarna vojna organizacija IRA.

Ime Louis francuska je inačica starog imena Chlodowig iz razdoblja Franačke, nastalog od riječi slava i ratnik. Ime Louis stoga nosi značenje slavni ratnik ili slavan u ratu, ovisno o interpretaciji, prenosi Zadovoljna,hr.

Prema numerologiji, ljudi koji nose ovo ime imaju potrebu služiti drugima i brinuti o njihovoj dobrobiti. Sposobni su, kreativni i umjetnički nastrojeni. Imaju sjajne liderske sposobnosti, stvoreni su za velike pothvate i značajan uspjeh. Cijene istinu, pravdu i disciplinu.

Kopirati
Drag cursor here to close