Para na paru

Nogometaš Mousa Dembélé kupio staru kuću i u njoj pronašao blago!

Naime, arheolozi su u podrumu pronašli porculan, čaše, keramiku i posuđe iz 18. stoljeća, u vrijednosti većoj od milijun eura.
Lifestyle / Zabava | 16. 12. 2017. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igrač Tottenhama, Belgijanac Mousa Dembélé (30),  kupio je skupa sa svojom sestrom Assitom hotel "De Gulde Schoen" (Zlatna cipela) i taj se potez pokazao punim pogotkom za njega i obitelj.

Naime, arheolozi su u podrumu pronašli porculan, čaše, keramiku i posuđe iz 18. stoljeća, u vrijednosti većoj od milijun eura.

Mousa Dembélé i njegova sestra htjeli su izgraditi bazen i spa u podrumu, no prije toga pozvali su arheologe da pogledaju zidove stare oko 700 godina i ugodno su se iznenadili.

Iako bi netko drugi skakao od sreće što je pronašao spomenute predmete, Dembele godišnje zarađuje triput više u londonskom klubu pa ga blago i nije toliko impresioniralo. Jedan dio dat će u lokalne muzeje, a drugi će biti izložen u predvorju hotela...

Zasad nije jasno kako su predmeti tu dospjeli, a pretpostavlja se da su se nekadašnji vlasnici u jednome trenutku htjeli riješiti dijela pokućstva i drugih predmeta pa su ih, kao što to često biva, jednostavno spremili u podrumu. Vremenom se na njih zaboravilo, vlasnici su umrli, a vrijeme je učinilo svoje - nekad beskorisne stvar, danas su arheološka i muzejska atrakcija, vrijedna milijun eura.

To se zove imati de(m)belu sreću...

Inače, Mousa Dembélé do sada je za Belgiju nastupio 72 puta, a u Tottenhamu igra od 2012. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close