Marica

Noga iz Bijele kuće zbog suhe zeljaste tvari

Od zaposlenika Bijele kuće se tražilo da priznaju da su pušili marihuanu “ograničeno”, te da pristanu na testiranje na droge.
Lifestyle / Zabava | 20. 03. 2021. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bijela kuća priopćila je otpuštanje petero zaposlenika zbog upotrebe marihuane iako je prije nekoliko tjedana najavljena blaža politiku prema uporabi lakih droga, piše Hina.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki objavila je tweet kojim potvrđuje pet otpuštanja i to nakon što je objavljeno da su deseci djelatnika ili suspendirani ili je od njih zatraženo da daju otkaz ili su smješteni u posebni program rada na daljinu zbog prethodne upotrebe marihuane.

“Prije nekoliko tjedana objavili smo da je Bijela kuća surađivala sa sigurnosnom službom na ažuriranju pravila kako bi osigurala da upotreba marihuane u prošlosti neće automatski diskvalificirati osoblje iz službe u Bijeloj kući”, izjavila je Psaki.

Od zaposlenika Bijele kuće se tražilo da priznaju da su pušili marihuanu “ograničeno”, te da pristanu na testiranje na droge.

“Kao rezultat toga, služit će više ljudi koji to ne bi imali u prošlosti s istom razinom nedavne upotrebe droga”, rekao je Psaki na Twitteru.

Ona je navela da je od stotine angažiranih ljudi, samo njih petero koji su počeli raditi u Bijeloj kući više nisu zaposlenici kao rezultat nove politike.

Uporaba marihuane je legalna u nekim američkim državama, ali je zabranjena po federalnome zakonu.

Kopirati
Drag cursor here to close