Gospodar plime

Nick Nolte dobio zvijezdu na Šetalištu slavnih

Sedamdesetšestogodišnji glumac dobitnik je brojnih nagrada. Za Oscara je bio nominiran triput.
Lifestyle / Zabava | 23. 11. 2017. u 14:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je, među ostalim ulogama, utjelovio i jednog klošara s Beverly Hillsa sa suicidalnim nakanama, Nick Nolte se početkom tjedna pridružio slavnim holivudskim osobama dobivši zvijezdu na poznatome Šetalištu slavnih, piše Hollywood Reporter. 

Sedamdesetšestogodišnji glumac dobitnik je brojnih nagrada. Za Oscara je bio nominiran triput. 

"Dok još nisam bio glumac, ponekad sam dolazio ovamo gledati zvijezde slavnih. Tada bih se prisjećao njihovih filmova... Za mene je velika čast što im se mogu pridružiti", rekao je Nolte. 

Tijekom kasnih šezdesetih i sedamdesetih bio je model. U kampanji za posvjetljivač kose "Summer Blonde" iz 1972. pojavio se uz još jednu buduću glumicu Sigourney Weaver.

Prva zapaženija uloga i priznanje kritike za Noltea su uslijedili nakon mini serije "Bogataš i siromah".

Otad se pojavio u više od 40 filmova, igrajući široku paletu likova. Sposobnost utjelovljenja različitih karaktera, atletska građa i grubi glas njegovi su zaštitni znakovi.

Među najveće hollywoodske zvijezde lansirao ga je film "48 sati" iz 1982. godine, u kojem je glumio uz Eddieja Murphyja. 

Prvu od tri nominacije za Oscara dobio je 1991. godine za film "Gospodar plime", a za istu je ulogu dobio Zlatni globus. Iste je godine i u Scorceseovom "Rtu straha" s Robertom De Nirom i Jessicom Lange. 

U filmu "Ratnik" utjelovio je liječenog alkoholičara i za tu je ulogu bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljega sporednog glumca.

Nolte je imao buran privatni život, a nisu ga mimoišli ni problemi s porocima. Nekoliko je puta bio uhićen zbog vožnje pod utjecajem opijata. U prošlosti je bio u vezi s glumicama Debrom Winger i Vicki Lewis.

Brojne filmske ličnosti nemaju svoju zvijezdu u Hollywoodu. To je vrlo vjerojatno zbog toga što kandidate za zvijezdu netko treba nominirati, a zatim platiti oko 40.000 dolara, prenosi Hina. 

Kopirati
Drag cursor here to close