Kraj nije kraj

NesKoH uradio bosansko-engleski duet sa Emmanuelle Zoldan

''Iako je pjesma “Kraj Nije Kraj” muzički kompleksna, dao sam joj svojevrstan eurovizijski ''touch'' zbog čega mislim da će se svidjeti publici'', izjavio je NesKoH.
Lifestyle / Zabava | 13. 09. 2019. u 12:38 Bljesak.info
NesKoH & Emma Zoldan - Kraj Nije Kraj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački pop-rock pjevač i kantautor NesKoH sa prebivalištem u Marseilleu u Francuskoj je odlučio u svojoj karijeri otići korak dalje te je ovaj put za svoju publiku pripremio nešto potpuno drugačije.

Nakon albuma “Čudna Priča” i “Prvi Dan” koji su doživjeli nezamisliv uspjeh, NesKoH je odlučio češće obradovati svoju publiku njegovim jedinstvenim singlovima, pa je tako nizao hitove poput pjesama “S tobom u raj”, “Ostajem i gledam i “Zbog tebe” koji su postali neizostavan dio muzičkog repertoara svih radiostanica čiji je fokus na pop-rock muzici. 

Njegov posljednji singl ''Nek svijet čeka'' je ostavio snažan utisak među njegovom publikom zbog promoviranja većeg društvenog angažmana za kvalitetno i napredno društvo, a nova pjesma koju je pripremio će sigurno doživjeti još veći uspjeh jer je NesKoH ovog puta unio jednu novinu u svoj projekat.

Naime, nova pjesma koja nosi naziv ''Kraj nije kraj'' je zapravo prvi, dugoočekivani duet kantautora koji je NesKoH realizirao sa Emmanuelle Zoldan, francuskom operskom pjevačicom, pa tako i sama pjesma ne predstavlja tipičnu rock-pjesmu, a stilski pripada punk-opera pravcu. 

“Iako je pjesma “Kraj Nije Kraj” muzički kompleksna, dao sam joj svojevrstan eurovizijski “touch” zbog čega mislim da će se svidjeti publici'', izjavio je NesKoH.

Iako će eurovizijski karakter pjesme sigurno osvojiti simpatije publike, ono što će ih bez sumnje oduševiti jeste jako inspirativan tekst pjesme koji nosu jednu motivirajuću poruku i dašak optimizma za bolje sutra za svakog pojedinca, grupu ili narod koji trenutno prolaze kroz težak periodu u svom životu, a koja se može sažeti riječima “Sunce će ponovno izaći”.

Tekst ove pjesme je pisan na bosanskom i na engleskom jeziku, a muzika i aranžman su tako precizno i pažljivo pravljeni da se čini da se zaista radi o pjesmi na jednom jeziku. NesKoH je ovom pjesmom zaista pokazao vrhunsko umijeće u kreiranju novih pjesama.

Kopirati
Drag cursor here to close