Nije Diana, a ni Camilla

Nesretna prva ljubav princa Charlesa: Odbila je prsten

Amanda je bila devet godina mlađa od princa Charlesa i unatoč tome što mu je bila rođakinja, smatrala se savršenom kandidatkinjom za brak s prijestolonasljednikom.
Lifestyle / Zabava | 13. 05. 2021. u 20:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubavna priča o princu Charlesu i Diani odvijala se pred očima javnosti i mnogi su upoznati s usponima i padovima te naposljetku i krajem ovog odnosa.

Princ je nakon Dianine smrti oženio svoju dugogodišnju ljubav Camillu Parker-Bowles,

No, jeste li znali da je prijestolonasljednik prije odnosa s bilo kojom od ove dvije dame brak predložio drugoj ženi – Amandi Knatchbull?

Međutim, Amanda nije bila zainteresirana za princa na taj način. Informacija o prvom ljubavnom porazu princa Charlesa otkrila se u dokumentarnom film na Channel 4 pod nazivom 'The Royal House of Windsor'.

U dokumentarcu se tvrdi da je Charlesov 'počasni djed' Lord Mountbatten (zapravo je bio njegov praujak) pokušao povezati princa sa svojom unukom Amandom.

Amanda je bila devet godina mlađa od princa Charlesa i unatoč tome što mu je bila rođakinja, smatrala se savršenom kandidatkinjom za brak s prijestolonasljednikom, prenosi miss7.hr.

"Mountbatten je godinama potajno radio na tome da Amandu postavi za buduću kraljicu", objasnio je narator dokumentarca.

Iako se činilo kako je ljubav između Amande i Charlesa suđena, ona se ipak nije realizirala.

Prema dokumentarcu, veliko pitanje sin kraljice Elizabete II. postavio je Amandi tijekom prazničkog putovanja na Karibe 1977. godine.

Amanda ga je odbila, a prema izvorima dvoje daljnjih rođaka zapravo je bilo vrlo blisko – bili su poput brata i sestre.

Nedugo nakon što je prvi pokušaj sklapanja braka propao, princ Charles počeo je udvarati Lady Diani Spencer koja se naposljetku za njega udala 1981. Godine.

Razveli su 1996., a Charles se kasnije oženio Camillom, vojvotkinjom od Cornwalla, 2005 godine. U međuvremenu, Amanda se 1987. udala za autora Charlesa Vincenta Ellingwortha, a par ima troje zajedničke djece.

Kopirati
Drag cursor here to close