INXS

Neobjavljene snimke Michaela Hutchencea na soundtracku dokumentarca 'Mystify'

Dokumentarac je režirao Richard Lownstein, koji je režirao više od desetak ranih glazbenih spotova benda.
Lifestyle / Zabava | 19. 03. 2019. u 09:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije dosad neobjavljene snimke Michaela Hutchencea, pokojnog frontmena australskog benda INXS,  pojavit će se na soundtracku novog dokumentarnog filma "Mystify" koji prati njegov život i karijeru, a premijerno će biti prikazan u travnju na filmskom festivalu Tribeca u New Yorku, piše Billboard.

Dokumentarac je režirao Richard Lownstein, koji je režirao više od desetak ranih glazbenih spotova benda, uključujući "Burn for You" (1984.), "What You Need" (1985.), "Listen Like Thieves" (1986.), "Need You Tonight"/"Mediate" (1987.) i "Never Tear Us Apart" (1988.).

Video: INXS - Mystify

"Film mnogo otkriva o Michaelovom životu i glazbi i mislim da će pokrenuti brojne zanimljive razgovore. Filmovi poput 'Bohemian Rhapsody' i 'Star is Born' podsjetili su nas na iznimne doprinose popularnoj kulturi koji nastaju ispreplitanjem filma i glazbe", izjavio je Chris Murphy, osnivač izdavačke kuće Petrol Records te kreativni direktor i globalni strateg INXS-a.

Rekao je da nasljeđe INXS-a raste iz dana u dan, a nova generacija fanova iz cijelog svijeta otkrivaju INXS kroz streaming. "Ulazimo u uzbudljivo razdoblje ponovnog otkrivanja njihovog nasljeđa i ponovnog procjenjivanja njihovog mjesta u povijesti glazbe", dodao je Murphy.

U priopćenju povodom najave dokumentarca stoji da će prateći soundtrack "predstaviti Michaelove glazbene talente pisanja pjesama i baršunastih stihova". "U njega će biti utkani nedavno otkriveni i dosad neobjavljeni coveri koje je napravio Michael, zajedno s voljenim klasicima INXS-a koji su predvodili evoluciju u glazbenoj industriji prije mnogo godina", stoji u najavi.

Datum objavljivanja i popis pjesama za soundtrack još nisu objavljeni.

Michael Hutchence nađen je mrtav 22. studenog 1997. u hotelskoj sobi u Sydneyu. Službeno izvješće sugeriralo je da se Hutchence objesio nakon što je u kobnoj dozi pomiješao droge, alkohol i tablete, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close