Nježnija strana života slavnih

Neobični hobiji poznatih osoba: Od uzgajanja golubova do Barbie lutaka

"Jedne večeri prolazio sam pored mjesta gdje je jedan umjetnik pokazivao svojim učenicima kako bacati vatru iz usta. Žene su pritom morale skinuti grudnjake. Odlučio sam priključiti se toj skupini i naučiti kako se to izvodi"
Lifestyle / Zabava | 25. 03. 2018. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveće svjetske zvijezde, bez obzira radi li se o dobitnicima Oscara, pop zvijezdama, slavnim sportašima ili jednostavno ''običnim'' celebrity likovima, toliko su javne ličnosti da ih je praktično nemoguće zamisliti izvan medija.

Ipak, svi oni imaju svoj privatni život, svoje hobije i zadovoljstva koja ispunjavaju njihove živote na način kao što je to i kod običnih ljudi.

Jedan od najbrutalnijih razarača među bokserima uživa milujući golubove, zvijezda Hollywooda sakuplja Brbie lutke, a It-djevojka pazi na žabe - zamislivo?

Mike Tyson (51) uzgaja golubove s tako velikom strašću da je jasno kako ove ptice predstavljaju nešto što je najvažnije za bivšeg prvaka svijeta. Nakon što se 2005. povukao iz profesionalnog boksa, njegova utočišta za golubove u New Jerseyju i Brooklynu su mjesta bez kojih Tyson više ne može zamisliti svoj život.

"Prvo što sam u životu zaista volio bili su golubovi. Moja velika ljubav prema tim pticama, posebice golubovima pismonošama, neće se promijeniti dok sam živ", kazao je Mike Tyson za njemački "Welt".

Paris Hilton (37), bogatašica i It-girl, ima veliku strast koja se zove - žaba. Čim se pojave prvi topli sunčevi zraci, koji navještavaju masovni kreket žaba, Paris uzima svoje kantice i gumene čizme i krene put bare.

"Volim tražiti žabe. Imam ih dosta na mojim farmama. Jedna je u blizini Oaklanda, druga u Kaliforniji, a imam ih i na mojim otocima te u Nevadi. Čim ugledam žabu, ulovim ju u kanticu i ponovno pustim", ispričala je Paris za „The Sun“.

Kate Middleton (36) kao strastveni ronilac savršeno se uklapa u britanski klub podvodnih sportova, čiji je predsjednik njezin suprug, princ William. Je li u početku bilo ''tko ne skače (u vodu), ne voli kraljevića" ili je Kate jednostavno slobodno otkrila tu strast, tek - godinama je već uspješan ronilac.


Vojvotkina je 2015. dobila certifikat za napredne ronioce koji izdaje ugledni "Professional Association of Diving Instructors". To znači da ona na otvorenome moru smije zaroniti do dubine od 30 metara.

Pierce Brosnan (64) obožava ''rigati'' vatru. Zvijezda filmova o tajnom agentu Bondu se ovim neobičnim hobijem bavi još od vremena kad je studirao glumu na londonskome Oval Houseu.

"Jedne večeri prolazio sam pored mjesta gdje je jedan umjetnik pokazivao svojim učenicima kako bacati vatru iz usta. Žene su pritom morale skinuti grudnjake. Odlučio sam priključiti se toj skupini i naučiti kako se to izvodi", kazao je Brosnan za  „The Guardian“.

Svoju vještinu riganja vatre imao je priliku pokazati 1996. godine u „Muppets Tonight“.

Johnny Depp (54) rado se igra s Barbie lutkicama. Kao Willy Wonka ili kapetan Jack Sparrow, ovaj slavni glumac je pokazao kako je upravo on kralj ekstravagantnih likova. Ono što mu pomaže prije snimanja su lutke njegove kćeri Lily Rose. Uz pomoć tih lutkica on vježba svoje uloge. Njegovu kolekciju Barbie-dvojnica u likovima Beyoncé, Marilyn Monroe i Elvisa, sačinjava i lutka u liku Lindsay Lohan s lisičinama na rukama!?

Angelina Jolie (42) ima veliku strast prema noževima. Kao Lara Croft ili pak gospođa Smith glumica je pokazala kako je rukovanje bodežima njezina specijalnost. i u nekim drugim akcijskim ulogama Jolie je pokazala kako zna ''zadati udarac''.

Međutim, njezina privatna zbirka noževa je ne samo impresivna, nego sadrži i neke iznimno skupe oštrice - primjerice nož vrijedan 20.000 eura.


"Svi oni imaju svoju povijesnu vrijednost, tradicionalni su i prelijepi. Svaka zemlja ima svoje tradicionalne noževe i svoje oružje. Počela sam ih sakupljati još kao dijete", kazala je Angelina Jolie.

Tom Hanks (61) je kolekcionar starih pisaćih strojeva. On ih sakuplja još od 1978. godine i trenutačno se u njegovoj zbirci nalazi više od stotinu pisaćih strojeva. Potječu iz razdoblja od 1930-tih do 1990-tih. Upravo u najnovijem filmu "Novine" (The Post"), redatelja Stevena Spielberga, u kojem igra s Meryl Streep, Tom Hanks je imao priliku igrati (se) sa svojim omiljenim igračkama.


Jennifer Garner (45) s velikom strašću svira saksofon. Još kao srednjoškolka svirala je u sastavu limene glazbe. Ni danas se ova afirmirana glumica, majka troje djece, ne može odvojiti od svog omiljenog instrumenta. Svome prvom saksofonu je čak dala osobno ime.

"Moj saksofon se zvao Sally, seksi saksofon, ali sam ga nažalost izgubila", kazala je Garner.

Rod Stewart (73) ne može svoj život zamisliti bez modela vlakova i željeznica, koje sam izrađuje. Kompozicije vlakova i mini željeznice omiljena su igračka mnogih ljudi, koju su zavoljeli kao djeca, ali su kasnije odrastanjem tu su strast nastavili njegovati s istim dječjim zanosom. Kod slavnog pjevača mali problem može biti činjenica da je često na putu, nastupajući diljem svijeta, ali on ne odustaje od svoje zabave s vlakićima.

"Slobodno vrijeme provodim sastavljajući vlakove. To me tako opušta. Ljepilo, bojice, alat za rezanje i spajanje dijelova - stvari su koje uvijek imam sa sobom. To radim u posebnoj hotelskoj sobi, jer jedan model željeznice treba svoj zaseban prostor. Posebno s obzirom na činjenicu da boje i ljepilo isparavaju loše i nezdrave mirise", ispričao je Rod Stewart za "Zeit".


Tom Selleck (73) uzgaja avokado. Popularni iz Thomas Magnum serije "Magnum, P.I." posjeduje u Kaliforniji jedan ranč, a na dvanaest hektara zemlje uzgaja avokado.

"Međutim, ja ih ne jedem. Gotovo da sam morao povratiti u emisiji Letterman Show nakon što sam ih kušao. On me je htio iznenaditi, ne znajući da ih ne podnosim", kazao je Selleck za „World Entertainment News Network“. I njegov kolega Jamie Foxx uzgaja isto ovo voće.

"Imam 800 stabala, to je uistinu ludo", kazao je Jamie Foxx o svojoj strasti za avokadom.

Taylor Swift (28) voli izrađivati razne figurice koje smješta u staklene posude. Čim isprazni jednu teglicu pekmeza, pjevačica se baca na izradu figurice koju će onda smjestiti u staklenku. Posebice u vrijeme Božića, ona neće ni da čuje za glazbeni studio, nego se sa svojim prijateljima hobistima posvećuje izradi maštovitih figura od drveta ili drugog materijala. Njezino dosadašnje najveće umjetničko djelo je snježna kugla koju je nazvala „Christmas in a Jar, with Glitter“.



Kopirati
Drag cursor here to close