Nenad Marić

Kralj Čačka nastupio na početku Nektar OK Fest karavana

Prvog dana Nektar OK Festa u Foči, nastupio je kantautor Nenad Marić alias Kralj Čačka koji nije krio da mu je drago da je dobio priliku da nastupi pred ovom publikom:
Lifestyle / Zabava | 19. 10. 2020. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda u Foči je uspješno realiziran kompletan program novog projekta OK teama Nektar OK Fest karavan koji je pokrenut u cilju kreiranja što kvalitetnijih kulturnih sadržaja i programa u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, koji su u potpunosti obustavljeni tijekom većeg dijela 2020. godine, uslijed posljedica izazvanih pandemijom korona virusa.

Projekt je realiziran u suradnji s Centrom za kulturu i informiranje Foča, te u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

U subotu 17. listopada otvaranjem izložbe ''OK Fest retrospektiva'', autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića, svečano je otvoren i program samog događaja, koji je privukao pažnju publike iz Foče, ali i okolnih gradova/općina koje gravitiraju prema ovoj sredini. Jedan od autora fotografija, Vedran Ševčuk, koji je službeno i otvorio izložbu, naglasio je da je riječ o fotografijama koje su nastale u posljednji četiri do pet godina, tijekom trajanja festivala i da je na istima predstavljen samo dio festivalske atmosfere i fantastičnog ambijenta u kojem se festival održava.

''Nije teško pronaći inspiraciju u nacionalnom parku, jer je riječ o zaista posebnom prostoru, koji u kombinaciji s festivalskom atmosferom i energijom publike, za rezultat ima fotografije koje ste u prilici da vidite na samoj izložbi''.

Foto: Vedran Ševčuk / OK Fest retrospektiva

Prisutnima se obratio i direktor festivala, Dubravko Suvara, koji je naveo razloge odluke OK team-a da se upusti u ovaj projekt: ''Kako smo i istaknuli, cilj ovog putovanja  je kreiranje što kvalitetnijih kulturnih sadržaja i programa u Srpskoj i BiH,  koji su u potpunosti obustavljeni tijekom većeg dijela godine uslijed posljedica izazvanih pandemijom virusa korona''.

''Galerijski prostori bili su prazni, bioskopske dvorane nisu prikazivale filmove, nema promocija knjiga, nema koncertnih događaja i mislim da, kao najveći glazbeni festival, smo odgovorni da sve to ponovo vratimo i predstavimo našoj publici. Iskreno se nadamo i vjerujemo da već naredne godine smo 16/17/18 srpnja zajedno na Tjentištu, da uživamo u programu Nektar OK Festa'', naglasio je Suvara.
 
Ideju i projekt pozdravio je i direktor Centra za kulturu i informiranje Foča, Vladimir Pantović: „Na poziv kolega iz OK teama, spremno smo prihvatili partnersku suradnju u realizaciji programa Nektar OK Fest karavana u Foči. Sadržaji ovog projekta, prilika su da se obogati kulturni život u našoj općini, koji je u ovoj godini uslijed posljedica pandemije, značajno usporio“.
 
Uz izložbu fotografija, publika je prvoga dana bila u prilici da pogleda i projekciju filma „Tusta“, redatelja Andreja Korovljeva, a glazbeni program bio je rezerviran za koncert Kralja Čačka u Gradskom pozorištu Foča. Bio je ovo prvi nastup kantautora Nenada Marića alias Kralj Čačka u Foči, i nije krio da mu je drago da je dobio priliku da nastupi pred ovom publikom: ''Od prijatelja sam čuo sve najbolje o festivalu na Tjentištu, drago mi je da sam i na ovaj način dobio priliku da budem dio cijele priče. Zahvaljujem se OK teamu na pozivu i iskreno se nadam da vidimo i na Tjentištu u nekom narednom periodu u širem sastavu“.
 
U nedjelju 18. listopada, publika je bila u prilici da uživa u projekciji fila „Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu“, a za kraj programa održana je i promocija knjige „Bunt dece socijalizma“, autora Dušana Vesića, koja je privukla veliko interesiranje publike. Autoru je ovo bila prva posjeta Foči i po završetku promocije uslijedilo je druženje s publikom i potpisivanje knjiga.
 
OK team i Centar za kulturu i informiranje Foča danas će potpisati i Memorandum o zajedničkoj suradnji u oblasti razvoja i unapređenja kulturnog programa i sadržaja.  
 
Sljedeća stanica Nektar OK Fest karavana je Trebinje, 31. listopad – 01. studeni, gdje se u suradnji s Kulturnim centrom Trebinje, očekuje zanimljiv program.

Ulaz na sve sadržaje i u Trebinju je besplatan, broj mjesta ograničen, a ulaznice će od 26. listopada biti moguće preuzeti na biletarnici KC Trebinje.

Nektar OK Fest karavan na putu kroz BiH prate prijatelji događaja kompanija m:tel, Sarajevski kiseljak i voda Sara.

Sve informacije o programu, datumima i gradovima koje ćemo posjetiti pratite na službenom eventu događaja na Facebooku

Kopirati
Drag cursor here to close