kad novac nije važan

Neki slavni glumci igrali su za minimalac - samo da bi igrali!

Lifestyle / Zabava | 07. 09. 2017. u 22:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne postoji samo kod naših obespravljenih radnika takozvana minimalna plaća. Ponekad i velike filmske zvijezde prihvaćaju uloge za minimalac, a svatko od njih ima svoje razloge za život na kruhu i vodi, kako bi se žrtvovali za neku ulogu.

Najčešći razlog je to što su po svaku cijenu željeli igrati u nekome filmu ili s nekim redateljem.

Iako oni najtraženiji dobivaju između deset i dvadeset milijuna eura po filmu, glumci kao što su Jonah Hill, Cate Blanchett ili pak Scarlett Johansson igrali su za minimalni honorar od 60.000 dolara. I to ne na počecima svoje karijere.

Tako je jedna od najseksipilnijih hollywodskih glumica, Scarlett Johansson, u filmovima "Match Point" i "Scoop" igrala za minimalac.

Woody Allen oduvijek se ''ložio' na Scarlett, ali joj u filmovima nije želio dati više od 60 tisuća dolara, što je minimum koji je dogovoren sa sindikatom ove branše.

Jedan od filmova u kojima je željela po svaku cijenu glumiti bio je i "Vicky Cristina Barcelona", ali je tu dobila veći honorar od minimalno propisanog.

Iako na spomenutim filmovima nije zaradila, postigla je jednu drugu vrst reputacije - seks simbol s čarobnim tijelom i velikim grudima.

Glumac Jonah Hill, koji nikako ne spada u filmske ljepotane, za minimalac je igrao u sada već kultnom "Wolf of Wall Street". Iako je Hill uz Leonarda DiCaprija imao jednu od dvije najvažnije uloge u filmu, pristao je igrati za 60.000 dolara, jer je time činio dobro svojoj karijeri.

Kad radiš za redatelja kao što je Scorsese, onda nemoj tražiti kruha preko pogače, bila je njegova filozofija. Isplatilo se, jer je nominiran za Oscara kao sporedna uloga.

"Najvažnije mi je da mogu platiti stanarinu i, nadam se, jednoga dana uzdržavati svoju obitelj", kazao je Hill na temu zarade od glumačkoga posla.

Dan Castellaneta, koji pozajmljuje glas Homeru Simpsonu, bio je 2011. , skupa s ostalim kolegama, spreman na 45 posto manje honorara, samo da bi serija išla dalje.

Castellaneta i društvo su, naime, već milijunaši, jer je on primjerice prije mjera štednje zarađivao 400.000 dolara za epizodu.

Matthew McConaughey je u filmu "Magic Mike" također igrao za slavu i sitniš u novcu.

Za svoju ulogu stripera dobio je dobre kritike, ali ne i nagrade. Taj projekt mu je toliko značio da se praktično besplatno skidao pred kamerama.

Slično je u "Magic Mike" postupio i Channing Tatum. Odustao je od uobičajenih honorara za njegove kriterije, kako bi igrao kod redatelja Stevena Soderbergha. Tako da je film ukupno koštao tek sedam milijuna dolara.

Daniel Radcliffe u filmskoj bajci "Harry Potter" također je dobio ''samo'' 250 tisuća dolara. Međutim, s obzirom na kasnije uspjehe ovog filma u nastavcima, njegov budući život novčano je osiguran.

Cate Blanchett u filmu "Blue Jasmine" nije mogla računati na veliki novac, ali joj je uloga donijela nagradu Oscar za najbolju glumicu.

I ovdje je redatelj bio Woody Allen, a baš kao i kod ostalih zvučnih imena - ovaj škrtac drži zmiju otrovnicu u lisnici.

Kod Allena je mršavo prošao i Owen Wilson u "Midnight in Paris". Igrao je za minimalac i nije se pokajao. Ostat će to jedna od njegovih značajnijih uloga u karijeri.

Kontroverzni Shia LaBeouf u filmu "Transformers" dobio je 500.000 dolara za ulogu u prvom filmu iz serijala, što je za akcione junake preskromno.

Ovaj blockbuster zaradio je, gledano samo s te, novčane strane, stotine milijuna dolara. LaBeoufu je uspjeh ovog filma donio nove uloge, publicitet i status zvijezde.

Jedan od najinteligentnijih glumaca, Tom Cruise, za uloge u "Mission: Impossible Ghost Protocol" i "Mission: Impossible – Rogue Nation" nije dobio nikakav honorar po ugovoru za glavnu ulogu.

Zato je kao udioničar dobio ''udoban'' postotak od zarade filmova, a tu se već radi o ''mnoštvu'' milijuna dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close