Američka potpredsjednica

Naslovnica Voguea s Kamalom Harris izazvala burne reakcije

Kamalino gostovanje u Vogueu, koje potpisuje proslavljeni fotograf Tyler Mitchell.
Lifestyle / Zabava | 11. 01. 2021. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kamala Harris, izabrana potpredsjednica iz redova Demokratske stranke, pojavila se na naslovnici najprestižnijeg modnog magazina, što je, posve očekivano, izazvalo veliku pozornost.

Karizmatična političarka jamajčansko-indijskog podrijetla stekla je ogromne simpatije javnosti zahvaljujući svojim beskompromisnim stavovima i odvažnim nastupima te originalnim modnim stilom koji uključuje odijela, ali i tenisice, osobito omiljene joj starke.

Kamalino gostovanje u Vogueu, koje potpisuje proslavljeni fotograf Tyler Mitchell, zaslužan za naslovnice na kojima se pojavljuju Beyoncé i Zendaya, dakako, nije prošlo bez reakcija.

Novoizabrana američka potpredsjednica Kamala Harris zvijezda je dviju naslovnica: na jednoj se pojavljuje u svojim najdražim tenisicama Converse, a na drugoj u odijelu s potpisom Michaela Korsa.

Iako su reakcije na njezin stajling uglavnom pozitivne, nekima se nije svidjelo to što je, po njihovom mišljenju, Kamalina koža posvijetljena.

'Što se dogodilo s kožom Kamale Harris? Zašto je svjetlija?' napisao je jedan tviteraš. Drugi su pak kritizirali kvalitetu fotografija: 'Jesu li oni to zamolili Kamalinog supruga da je slika i pošalje fotografije Vogueu?'

Jedan komentar je glasio ovako: 'To kako je odjevena je za mene najmanji problem. Zašto fotografija izgleda kao da ju je snimio 12-godišnjak s Polaroidom iz 90-ih?'

Dakako, bilo je puno kritika i na račun Anne Wintour, slavne Vogueove urednice, zbog manjka predstavljanja afroameričke zajednice, što u modnom, što u autorskom aspektu, u magazinu tijekom 30 godina njezine vladavine, piše tportal.hr.

Wintour se, podsjetimo, zbog toga i ispričala prošle godine.

Kopirati
Drag cursor here to close