Osnivač Beatlesa

Na današnji dan prije 38 godina ubijen je John Lennon

Lennon se osim glazbe bavio i političkim aktivizmom, a njegove pjesme, slušaju se i danas, punih 38 godina nakon njegove smrti.
Lifestyle / Poznati i slavni | 08. 12. 2018. u 11:33 Bljesak.info
Kopirati

Na današnji dan, 8. prosinca 1980. godine, u New Yorku je ubijen John Lennon, osnivač jedne od najpopularnijih glazbenih skupina svih vremena - The Beatles. 

Lennona je ispred zgrade Dakota dok se vraćao sa snimanja materijala za novi album ustrijelio Mark Chapman kojem je u kolovozu odbor za pomilovanja po deseti put odbio zahtjev za puštanjem na uvjetnu slobodu. 

Lennon se osim glazbe bavio i političkim aktivizmom, a njegove pjesme, slušaju se i danas, punih 38 godina nakon njegove smrti. 

Pjesme Help, Strawberry Fields Forever i I Am The Walrus bili su Lennonovi važniji doprinosi Beatlesima koji su osvojili srca slušatelja i top liste. Grupa se raspada 1970. godine, a posljednji Lennonovi hitovi za grupu bili su Revolution, Across the Universe, Don't Let Me Down i Come together. 

Posebnu ulogu u životu slavnog glazbenika imala je njegova supruga kontroverzna japanska umjetnica Yoko Ono. 

Britanski pisac Ray Connolly u svojoj novoj knjizi "Biti John Lennon: Nemiran život" tvrdi da se Lennon pod njezinim utjecajem počeo drogirati heroinom i da je japanska umjetnica navodno odigrala ključnu ulogu u raspadu Beatlesa.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati