Veliko finale

Mostarac Anid Čušić pobjednik glazbenog showa ''Zvezde Granda''

Mladom pjevaču je Jelena Karleuša uručila pobjedničku statuu, a predstavnik kompanije "Auto Čačak” uručio mu ključeve automobila "Škoda Rapid".
Lifestyle / Poznati i slavni | 15. 06. 2018. u 02:10 Bljesak.info
Kopirati

U spektakularnoj finalnoj večeri 12. sezone "Zvezda Granda" u Beogradu po odluci stručnog žirija i SMS glasova publike pobijedio je Anid Ćušić iz Mostara.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbrajanjem glasova na ljestvici odlučeno je da je on apsolutni pobjednik.

Mladom pjevaču je Jelena Karleuša uručila pobjedničku statuu, a predstavnik kompanije "Auto Čačak” uručio mu ključeve automobila "Škoda Rapid". Pored toga on je osvojio pjesmu i spot od “Grand produkcije”.

"Javno bih se zahvalio svojim roditeljima, Mariji Šerifović i Jeleni Karleuši kao i svim članovima žirija i publici", rekao je Anid i dodao da mu je posebna čast što će pjevati na koncertu Marije Šerifović u Sarajevu.

Anid Ćušić miljenik je djevojčica koje prate ovogodišnje "Zvezde Granda", o čemu govori velika popularnost 20-godišnjeg mladića iz Mostara na društvenim mrežama.

Osim Instagrama i Facebooka, Anid može da se pohvali i velikim brojem pregleda na obradama popularnih pjesama na svom YouTube kanalu, gde je moguće pronaći preko 80 video covera.

I pored mladih godina, Ćušić pokazuje ozbiljnu posvećenost glazbi, te tako iza sebe ima završenu osnovnu i srednju glazbenu školu, na odsjeku za glasovir i harmoniku.

Iako je u ovoj sezoni bez problema došao do finala, Anid je neslavno prošao u ranijim pokušajima da se probije u istom natjecanju. Konstantni nastupi širom Bosne i Hercegovine, sa bendom u kom je ranije svirao klavijature, a sada je samo glavni vokal, očigledno su urodili plodom, tako da je Ćušić znatno napredovao kada je o pjevanju riječ u protekle dvije godine.

 

Kopirati