Legenda Formule 1

Michael Schumacher: Vjera u Boga daje mu snagu

"Vjerujem u Boga. Postoji netko tko svima nama upravlja. Ja zapravo ne idem često u crkvu, ali se često zagledam u nebo i razgovaram s Bogom na svoj način. Molim ga za sebe i svoju obitelj", kazao je Michael Schumacher u jednom razgovoru.
Lifestyle / Zabava | 30. 11. 2018. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Corinna i Michael Schumacher

Najuspješniji vozač Formule 1 svih vremena Michael Schumacher (49) i dalje se nalazi u izrazito kompliciranom zdravstvenom stanju, što je posljedica njegova udesa na skijanju u prosincu 2013. godine.

Obitelj slavnog vozača u proteklih je skoro pet godina uspjela sačuvati maksimalno moguću diskreciju u vezi sa zdravljem Michaela Schumachera, tako da nikad do kraja nije potvrđena niti jedna špekulacija ili informacija koja je procurila preko onih koji su Schumachera posjetili, liječili ili na drugi način ostvarili bliski kontakt.

Dosta bure u javnosti proteklih dana izazvao je intervju kojeg je Papin povjerenik, nadbiskup Georg Gänswein dao za "Bunte" i u kojem iznosi neke detalje u vezi sa svojim posjetom Michaelu Schumacheru 2016. godine. Primjerice, die Welt piše kako je biskup time prešao neke uobičajene granice diskrecije.

Nadbiskup Georg Gänswein je nakon tog susreta kazao kako je uredu što javnost zna za taj posjet Schumacheru, ali je naglasio kako on nikad neće govoriti o privatnim detaljima tog emotivnog trenutka.

"Osjeća se da on primjećuje pokrete oko sebe, da vodi jedan unutarnji monolog sa sobom. Vidljivo je da mu blizina obitelji iznimno puno znači", kazao je Gänswein u intervjuu.

Kaže kako se po dolasku u dom Michaela Schumachera prvo predstavio, a onda ga je držao za ruke.

"Njegove ruke bile su tople. Njegovo je lice bilo onakvo kakvim ga svi znademo, samo malo punije", ispričao je biskup za "Bunte".

Dodao je kako je na čelu Michaela Schumachera prstom napravio znak križa, a od tada često u svojim molitvama ima nemoćnog vozača čiji je, kako reče, i sam bio potajni navijač.

Koliko je religiozan Schumacher?

Mnogi su se zapitali - Kakav je zapravo bio odnos Michaela Schumachera prema vjeri prije tog teškog udesa na skijanju?

Bild donosi neke detalje koji ukazuju kako je Schmacher često nosio amajlije, kako je imao svoj način odnosa prema Bogu, ali da nije bio čest na misama i molitvama u crkvi.

Iako nije često išao u crkvu, Michael Schumacher se redovito molio.

Foto: Bild / Michael Schumacher jedno vrijeme nosio je križ na ogrlici oko vrata

"Vjerujem u Boga. Postoji netko tko svima nama upravlja. Ja zapravo ne idem često u crkvu, ali se često zagledam u nebo i razgovaram s Bogom na svoj način. Molim ga za sebe i svoju obitelj", kazao je Michael Schumacher u jednom razgovoru 2009. godine.

Zaštitu od Boga ovaj slavni Nijemac često je tražio i kroz svoje omiljene amajlije.

Tako je 1996. godine, nakon što je prešao u Ferrari, počeo nositi zub morskoga psa na ogrlici, dar od jednog učitelja ronjenja iz Australije.

Narukvicu od slonove dlake počeo je nositi 1999. godine. U vrijeme dok je bio u Mercedesu (2010.–2012.), nosio je križ kao privjesak na ogrlici, a križ mu je poklonio Jean Todt (72), predsjednik FIA-e.

Njegova najpoznatija amajlija je jedan privjesak od dzi-kamenčića, vrsti kvarcnog kamena s Tibeta. Privjeske je nabavio sebi i supruzi Corinni (49). Amajlija se smatra jednom od onih koje imaju jaka zaštitna svojstva. Dakako, pod uvjetom da vjerujete u takvo što.

  / Bračni par Schumacher: Dzi perle potječu sa Tibeta. Značenje tibetanske riječi “Dzi” odnosi se na “sjaj, svjetlinu i čistoću” 

Susreti s Papom

Inače, Michael i Corinna su se 1995. godine vjenčali u katoličkoj crkvi, na Petersbergu u blizini Bonna.

Schumacher se u dva navrata (1999. i 2004.) susreo s papom Ivanom Pavlom II. († 84).

"Jedno posebno iskustvo, susret s takvom osobom", izjavio je tada Schumacher.

U svako slučaju, stanje u kojem se slavni vozač nalazi traži puno božje milosti. Kao vjerniku koji je, kako sam reče, s Bogom uvijek razgovarao na sebi svojstven način, Schumacheru je svih ovih teških dana nebo jedino utočište.

Foto: dpa / Michael Schumacher kod Pape Ivana Pavla II.
Kopirati
Drag cursor here to close