Jones tvrdi

Michael Jackson ukrao pjesmu ''Billie Jean''?

Upozorio je i na sličnosti između ''Billie Jean'' i pjesme ''State of Independence'', disko-kraljice Donne Summer…
Lifestyle / Zabava | 09. 02. 2018. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavni glazbeni producent Quincy Jones koji stoji iz niza uspješnica Michaela Jacksona, optužio je pokojnog kralja popa da je plagirao nekoliko svojih hitova, među njima i mitsku pjesmu ''Billie Jean''.

''Ne želim to govoriti javno, no Michael je pokrao mnoge stvari. Pokrao je mnogo pjesama'', rekao je 84-godišnji producent koji je sudjelovao u realizaciji mitskih Jacksonovih albuma Thriller i Bad, piše Hina.

Video: Donna Summer - State Of Independence


''Osim toga bio je makijavelist koliko god je mogao'', rekao je Quincy za portal Vulture.

Upozorio je i na sličnosti između ''Billie Jean'' i pjesme ''State of Independence'', disko-kraljice Donne Summer, koja je bila objavljena nekoliko mjeseci prije Jacksonova hita, a oba je projekta producirao sam Jones.

Jacksona, koji je umro 2009., Quincy Jones je osim toga optužio za ''škrtost'' jer je odbio kreditirati Grega Phillinganesa kada je pripremao hit ''Don't Stop 'Til You Get Enough''. Phillinganes je svirao klavijature za Thriller.

Video: Michael Jackson "Billie Jean" 30th Anniversary Madison Square Garden NY


Quincy Jones i dalje je vrlo aktivan u svijetu glazbe, a nedavno se istaknuo intervjuom za časopis GQ u kojem je rekao da ima 22 tvrtke diljem svijeta, da govori 26 jezika i da se podvrgnuo tretmanu u Švedskoj koji će mu omogućiti da poživi 110 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close