Bez rakije najgora je kazna

Metallica otkazala koncerte: Hetfield se opet propio, završio na rehabilitaciji

"Kao što većina vas vjerojatno zna, naš brat James godinama se bori s ovisnošću od alkohola. Sada je, nažalost, morao ponovno pristupiti programu odvikavanja kako bi radio na svom ponovnom oporavku", napisali su njegovi kolege.
Lifestyle / Zabava | 30. 09. 2019. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fanovi Metallice u Australiji i Novom Zelandu morat će još malo pričekati nastup tog heavy metal benda, nakon što su članovi benda objavili da odgađaju turneju zato što se frontmen James Hetfield prijavio na program odvikavanja.

Metallica je na Twitteru objavila u petak kako im je "iskreno žao", zbog odgode turneje.

"Kao što većina vas vjerojatno zna, naš brat James godinama se bori s ovisnošću od alkohola. Sada je, nažalost, morao ponovno pristupiti programu odvikavanja kako bi radio na svom ponovnom oporavku", napisali su njegovi kolege iz benda Lars Ulrich, Kirk Hammet i Robert Trujillo.

Prema mrežnoj stranici benda, osam koncerata je trebalo biti održano između 17. listopada i 2. studenog: šest u Australiji i dva na Novom Zelandu.

Metallica je rekla da će fanovi, koji su kupili ulaznice moći dobiti puni povrat novca te da se bend planira vratiti u Australiju i Novi Zeland "odmah kada zdravlje i raspored dopuste".

Svi članovi benda su u pedesetima: James Hetfield (56), Lars Ulrich (55), Kirk Hammett (56), Robert Trujillo (54).

Hetfieldovi problemi s alkoholom stvarali su velike probleme u bendu na početku 2000-tih pa se gitarist 2001. odlučio za kliničko liječenje od ovisnosti. Potrajalo je to čitavih jedanaest mjeseci, a Hetfield je nakon tog isticao kako je potpuno čist.

Međutim, očito je da se u međuvremenu vratio piću i to u količinama koje su ga natjerale da se nakon 18 godina ponovno podvrgne odvikavanju od alkohola.

Grupa Metallica jedna je od najutjecajnijih na sceni u posljednjih četvrt stoljeća, a njihov peti album "Metallica" iz 1991. prodan je u 30 milijuna primjeraka.

Video: Metallica - Whiskey In The Jar (Video)
Kopirati
Drag cursor here to close