'Možda suza potekne'

Merlin uoči koncerta: Mostar ima posebno mjesto u mom srcu

Grad na Neretvi spreman je da nakon 20 godina dočeka Merlina i njegovu ekipu
Lifestyle / Zabava | 10. 08. 2018. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća bh. glazbena zvijezda današnjice, Dino Merlin za u subotu priprema spektakl na platou ispod Starog Mosta u Mostaru.

Grad na Neretvi spreman je da nakon 20 godina dočeka Merlina i njegovu ekipu, a koji stižu u okviru svjetske turneje "Hotel Nacional".

Ovaj veliki open-air koncert i za Merlina predstavlja nešto posebno i veliko, te je publici dao na znanje da mu oprosti ukoliko tijekom koncerta iz njegovog oka potekne suza, piše Radio Sarajevo.

Glazbenik koji uživa slavu ne samo u BiH i regiji, nego i šire, osvrnuo se i na istrajnost svojih hitova, ali i kulturno-povijesni značaj grada Mostara i njegovu, kako kaže, stoljećima taloženu ljepotu. Iznenađen je činjenicom da su neke njegove pjesme ispratile mnoge generacije.

''Nakon toliko godina, gotovo je nevjerojatno da te pjesme ostaju i dalje relevantne i pjevaju se. Ali 'ostalo je još malo kremena u mom upaljaču' i još poneka priča da je ispričam, pogotovo tim mladim ljudima. Jako sam zahvalan na tome'', kazao je Merlin.

Merlin će u subotu zapjevati i pjesmu 'Mostarska'' koja u njemu budi mnoge uspomene.

"Pjesmu 'Mostarska' ću pjevati, mada mi je teško, rasplače me. Posljednji put sam je pjevao upravo pod Starim mostom 2004. godine kad je bilo svečano otvorenje Mosta i sjećam se da sam jedva suzdržao emocije'', rekao je Merlin za Radio Sarajevo.

Pjevač je istaknuo kako će njegova nazočnost samo nadopuniti ambijent koji je sam po sebi poseban.

"Iznimna je čast svirati koncert pod Stari mostom. To je unikatan prostor, pravi biser. Ukoliko na koncertu, mi i publika, uspijemo samo malo dodati tom biseru, toj već postojećoj ljepoti koja se tu nataložila kroz stoljeća, učinili smo jako mali korak u njegovoj dugogodišnjoj priči, ali puno veći korak u njegovoj današnjici. Jedna od najbitnijih stavki na to-do listi modernog doba je točka očuvanja tradicije i naslijeđa. U vremenima koja dolaze, jedan od najvažnijih resursa će biti baština. Sve će vrjedniji biti povijesni dragulji poput ovog mosta koji služi za mnogo više od samog prelaza preko rijeke'', rekao je Merlin.

''Ova ceremonija u subotu je, između ostalog, samo jedan dio naše sveukupne misije. Radujem se koncertu u Mostaru, gradu koji ima posebno mjesto u mom srcu."

Kopirati
Drag cursor here to close